Search

Η κίνηση ματ των δικηγόρων της Ξάνθης στην εκδίκαση της έφεσης για την πλήρη δικαίωση του ΑΟΞ! Μέχρι Τρίτη τα υπομνήματα

Για 3.5 ώρες διήρκεσε η έφεση της Ξάνθης για το -5 της μετοχικής της σύνθεσης, μέσω τηλεδιάσκεψης. Με τους δικηγόρους του ΑΟΞ να ανοιγούν αρκετά σημαντικά ζητήματα στην εκδίκαση ζητώντας την πλήρη δικαίωση του ΑΟΞ.. Επίσης  έγινε γνωστό πως μετά την δικαίωσή της η Ξάνθη θα κινηθεί νομικά κατά των αρμόδιων κρατικών αρχών.

Δεν ήταν… μαραθώνια όπως η έφεση της υπόθεσης για την φερόμενη πολυιδιοκτησία που διήρκεσε 6.5 ώρες αλλά έπειτα από 3.5 ώρες, η έφεση της Ξάνθης για την ποινή του -5 για την μετοχική της σύνθεση, ολοκληρώθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ. Το προεδρείο έδωσε προθεσμία για υπόμνημα τόσο στην Ξανθιώτικη ομάδα αλλά και τον Ολυμπιακό που είχε καταθέσει έφεση, για την Τρίτη 24/3. Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση αναμένεται από την μεθεπόμενη εβδομάδα καθώς δεν έχει εκδοθεί απόφαση ούτε για την πολυιδιοκτησία, τα υπομνήματα για την οποία αποφασίστηκε να κατατεθούν επίσης μέχρι τις 24/3.

Απο τα πιο σημαντικά σημεία της εκδίκασης πέρα ήταν και η τοποθέτηση του εξαίρετου Θρακιώτη νομικού και καθηγητή του ΔΠΘ, Χρήστου Δετσαρίδη που αναφέρθηκε και απέδειξε την μη  δεσμευτικότητα της ΕΕΑ, μεταξύ άλλων είπε:

Τον ρόλο της ΕΕΑ και την απόφαση δικαστηρίου που πήρε η Ξάνθη: Η ΕΕΑ εξέδωσε μία παράνομη διοικητική πράξη καθώς από το 2012 δεν μπορεί να ανακαλεί πιστοποιητικό συμμετοχής. Οι άδειες που μπορούσε να δώσει και να ανακαλέσει μέχρι το 2012 ήταν ετήσιες. Τέλος διαπιστώνεται πως οι διατάξεις αυτές έχουν αναδρομική ισχύ. Έτσι για την ιστορία. Μετά το 2012 είναι διαπίστωση, παραπομπή και κρίση με βάση τον πειθαρχικό κώδικα για την ΕΕΑ. Όχι ανάκληση πιστοποιητικού. Έχουμε απόφαση του δικαστηρίου για πρόδηλη παρανομία της ΕΕΑ για ανάκληση πιστοποιητικού

Το τι θα έπρεπε να κάνει το προεδρείο: Κατά την άποψή μας η απόφαση του κ. Μάρκου ταυτίζεται με την διαπίστωση ότι δεν έλαβε άδεια η ομάδα. Άρα έχουμε έναρξη της διώξεως λόγω ανάκλησης. Αυτό είναι και μόνο. Κατά την άποψή μας σήμερα ως κάτοχοι του πιστοποιητικού δεν υπάρχει αιτίαση και βάση για πειθαρχική δίωξη. Εάν θεωρείτε ότι δεν έχουμε οριστική κρίση θα πρέπει να αναστείλετε την έκδοση απόφασης και της διαδικασίας και να περιμένετε το ακυρωτικό δικαστήριο. Για εμάς είναι μία σπάνια απόφαση. Δεν θα περιμένουμε να παρέλθει η διετία. Θα πρέπει να κηρύξετε απαράδεκτη την δίωξη ή να αναστείλετε την διαδικασία. Εμείς μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας θα κινηθούμε νομικά κατά του Δημοσίου και των αρμοδίων Αρχών.

Σε επόμενες αναρτήσεις θα υπάρχει πλήρες ρεπορτάζ όλων των τοποθετήσεων που είχαν οι δικηγόροι των δύο πλευρών, με τους Νομικούς της Ξάνθης να κλέβουν της εντυπώσεις παραθέτοντας αποδείξεις και στοιχεία, εν αντιθέση με τους Νομικούς του Ολυμπιακού που για ακόμη μια φορά έκαναν μόνο εικασίες και ερωτήματα χωρίς τεκμηρίωση στοιχείων.

Share it