Search

Ξεκίνησε το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα! Οι 3 λαμπαδηδρόμοι και το μενού υποδοχής στην Ξάνθη

Και επίσημα ξεκίνησε το ταξίδι της για το Τόκυο η Ολυμπιακή Φλόγα, μετά την τελετή Αφής που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, παρουσία του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου.

Η πρωθιέρεια, Ξανθή Γεωργίου, παρέδωσε την Φλόγα στην πρώτη γυναίκα λαμπαδηδρόμο, Άννα Κορακάκη, που με περίσσια τιμή άναψε την δάδα της Μιζούκι Νογκούτσι, που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Θυμίζουμε ότι για πρώτη φορά μετά το 1984, η τελετή Αφής πραγματοποιήθηκε χωρίς θεατές λόγω των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό.

Η τελετή άφιξης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ξάνθη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημοκρατίας, την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 στις 10:42. Όπως σας είχε προαναγγείλει το Sportsaddict

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της Ολυμπιακής Επιτροπής:

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

ο 1ος  Λαμπαδηδρόμος θα είναι ο ξανθιώτης πρωταθλητής “Krav Maga”, Ισκάν Σελήμ ο οποίος θα παραλάβει τη φλόγα από τη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Μπρωκούμη και θα παραδώσει τη φλόγα στο

 2ο Λαμπαδηδρόμο κ. Γεώργιο Γιανκανίδη, πρωταθλητή Ελλάδας Τζούντο με τον “ΑΟΝΑ Judo” έχοντας και μεγάλες διεθνείς διακρίσεις,  στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Τσιμισκή και μάλιστα θα ανάψει το βωμό στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή και στάση 15 λεπτών.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Στη συνέχεια στις 11:00, ο 3ος Λαμπαδηδρόμος κ. Μιχαήλ Ευμορφίδης, που έγραψε ιστορία πατώντας στην κορυφή του κόσμου(Εβερεστ), που θα παραλάβει την φλόγα με κατεύθυνση από την πλατεία Δημοκρατίας  στη Βασιλ. Κωνσταντίνου και θα μεταφέρει τη φλόγα έως την πλ. Αντίκα.

Θα ακολουθήσουν άλλοι τρείς Λαμπαδηδρόμοι της ΕΟΕ, που θα μεταφέρουν τη φλόγα έως το Γήπεδο Α.Ο ΞΑΝΘΗΣ και το ταξίδι της φλόγας θα συνεχιστεί κανονικά έως την Τελετή Παράδοσης  στις 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

“Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Δήμο Ξάνθης που διεκδίκησε και τελικά κατάφερε να συμπεριληφθεί  στις 31 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα που θα περάσει η Ολυμπιακή φλόγα, η οποία θα καλύψει 3.200 χιλιόμετρα.” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Share it