Search

Σε καραντίνα το «Blue Star Mykonos» στη Λήμνο – Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ο ναυτικός με ύποπτα συμπτώματα

Μέσα στο «Blue Star Μύκονος» αυτή τη στιγμή βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πλήρωμα, ενώ τα αποτελέσματα του δείγματος του ναυτικού που έχει τα ύποπτα συμπτώματα αναμένονται το μεσημέρι.

Δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου παραμένει από τις 2 τα ξημερώματα το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Μύκονος», μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κοροναϊό.

Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει χθες βράδυ στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Καρλόβασι -Φούρνοι – ‘Αγ. Κήρυκος -Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς. Στις 21.35 ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε ασθενοφόρο για να παραλάβει μέλος του πληρώματος που εμφάνιζε πυρετό. Τελικά το πλοίο αναχώρησε στις 10:30, ενώ ο ασθενής ναυτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας και τα ξημερώματα με οδηγίες του ΕΟΔΥ μεταφέρθηκε στο κέντρο αναφορά που είναι το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και παραμένει.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του δένοντας στη Λήμνο περίπου στις 2 τα ξημερώματα και προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών. Ο καπετάνιος και ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζήτησε -όταν το πλοίο φτάσει Λήμνο- να μην αποβιβαστεί και επιβιβαστεί κανείς, καθώς ο ναυτικός θεωρείται ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν αποβιβαστεί ήδη κάποιοι επιβάτες.

Οι 127 επιβάτες που έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Λήμνου, έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατά οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Τα αποτελέσματα αναμένονται το μεσημέρι.

Share it