Search

Κορονοϊός: Στα 117 τα κρούσματα σε όλη τη χώρα! Κλείνουν γυμναστήρια, σινεμά, θέατρα και κέντρα διασκέδασης

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, έχουμε 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη τη χώρα και ελέγχονται άλλα 15. Αισιόδοξο το γεγονός ότι έχουμε τους δύο πρώτους θεραπευμένους ασθενής, την 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη και το παιδί της που έλαβαν εξιτήριο.

Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 10 είναι “ορφανά”, δηλαδή δεν έχει οριστεί η προέλευσή του. Από τα υπόλοιπα τα 82 είναι εισαγόμενα κρούσματα με τα περισσότερα από την ομάδα των εκδρομέων στο Ισραήλ και την Αίγυπτο και τα υπόλοιπα 25 είναι επαφές τους. Μόνο 3 άτομα έχουν διασωληνωθεί και είναι σε σοβαρή κατασταση

Επομένως συνολικά σε όλη τη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί 117 κρούσματα. Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, των θεάτρων και των κινηματογράφων.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε απευθύνει έκκληση για υπευθυνότητα προς όλους τους πολίτες. Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ότι το σημαντικότερο μέτρο είναι αυτοπεριορισμός των ατόμων με συμπτώματα ίωσης. Το πότε θα έχουμε καλή εικόνα για το τι συμβαίνει με τον ιό στη χώρα μας θα το ξέρουμε σε 2-3 βδομάδες.

Share it