Search

Απίστευτα στατιστικά για Λίβερπουλ – Ατλέτικο και Παρί – Ντόρτμουντ

Δεν υπάρχει πιο… ύπουλο σκορ, και για τις δύο σε διπλά ματς, από το 1-0. Και ακριβώς τούτο καλείται να υπερασπιστεί η Ατλέτικο, και να ανατρέψει η Λίβερπουλ, στο «Ανφιλντ». Και, συμπτωματικά, προ δεκαετίας στα ημιτελικά του Europa League το σενάριο είχε εξελιχθεί… ακριβώς έτσι, μεταξύ τους: 1-0 στη Μαδρίτη με γκολ του Φορλάν στο 9’, γκολ στη ρεβάνς ο Ακουιλάνι στο 44’ και η «ροχιμπλάνκο» πρόκριση ήρθε στην παράταση: 2-0 ο Μπεναγιούν στο 95’ για την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ, γκολ-μαχαιριά από τον Φορλάν στο 102’.

Η Λίβερπουλ συνολικά 14 φορές κλήθηκε να ανατρέψει, στην Ευρώπη, εκτός έδρας ήττα με 1-0 και τα κατάφερε στις 9 εξ αυτών, ποσοστό 64%, ενώ στο Champions League έχει να ηττηθεί στο γήπεδό της από το 3-0 από τη Ρεάλ, τον Οκτώβριο του ’14 στους ομίλους, έχοντας έκτοτε 12-4-0 (και 18-7-0, μαζί με του Europa). Η Ατλέτικο συνολικά 11 φορές κλήθηκε να υπερασπιστεί το 1-0 της Μαδρίτης και τα κατάφερε στις επτά εκ αυτών (ήτοι 63%). Μάλιστα από τις επτά τέτοιες προκρίσεις, οι τέσσερις ήρθαν με ήττα, με σκορ 2-1! Στους αποκλεισμούς με το εν λόγω σκορ στο πρώτο, κι ένας από τον… ΟΦΗ, το φθινόπωρο του 1993, 2-0 «Γεντί Κουλέ» με Μαχλά και Τσιφούτη.

Σε άλλα προγνωστικά στοιχήματος και σε ματς κεκλεισμένων των θυρών στο Παρίσι ελέω κορονοϊού, το «ανοιχτοί λογαριασμοί» δεν είναι κλισέ για την Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπορούσια Ντόρτμουντ, το… δείχνει και το 2-1 του πρώτου αγώνα. Αλλες δύο φορές στο παρελθόν βρέθηκε σε ανάλογη θέση η Παρί, ήτοι να καλείται να ανατρέψει σκορ 2-1, και απέτυχε… ισάριθμες. Το 1993 στα ημιτελικά του UEFA με τη Γιουβέντους (1-0) και στους «16» του Europa το 2011 (1-1 με την Μπενφίκα).

Η Μπορούσια μετρά 17/18 προκρίσεις, ήτοι 94,4% (!) όταν κέρδισε το α’ ματς εντός έδρας, ανεξαρτήτως σκορ και για πρώτη φορά καλείται να υπερασπιστεί… 2-1 από το πρώτο. Και ποιος ήταν ο μοναδικός της αποκλεισμός σε τέτοιο… σενάριο; 3-0 στο πρώτο την Μπριζ τον χειμώνα του 1987, συντριβή με 5-0 στην παράταση στη ρεβάνς (!).

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Share it