Search

Κατατίθεται η έφεση της Ξάνθης που ζητά απο την Επιτροπή Εφέσεων το…αυτονόητο!

Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εφέσεων των ΠΑΕ που είτε άμεσα, ΠΑΟΚ & Ξάνθη, είτε έμμεσα(Ολυμπιακός, Λάρισα, Πανιώνιο) εμπλέκονται με τις δύο υποθέσεις που μας ταλανίζουν εδώ και πολύ καιρό.

Στη συνέχεια θα οριστεί η δικάσιμος από την επιτροπή εφέσεων (αποτελείται από τρεις τακτικούς δικαστές). Η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ συνεδριάζει, συνήθως, κάθε Τετάρτη, όμως οι νομικοί του ΠΑΟΚ, λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, περιμένουν να οριστεί δικάσιμος είτε την Πέμπτη (12/3), είτε την Παρασκευή (13/3).

Για να λάμψει η αλήθεια, όπως ξεκάθαρα τόνισε και ο ιδιοκτήτης της ομάδας Χρήστος Πανόπουλος,  πρέπει οι τακτικοί δικαστές (εφέτες) να μπουν στην ουσία της υπόθεσης και επιτέλους να γίνει μια κανονική δίκη για να λάμψει η αλήθεια.

Και όχι να στηριχθούν στο αμφιλεγόμενο πόρισμα – γνωμοδότηση, μιας επιτροπής που δεν έχει καμία απολύτως ισχύ στα αθλητικά δικαστήρια, υπό την σημερινή μορφή που λειτουργούν. Δηλαδή με τακτικούς δικαστές και όχι με δικηγόρους όπως συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια. Τόσο οι δικηγόροι του ΑΟΞ όσο και οι διοικούντες του συλλόγου εκτιμούν ότι σε αντίθεση με το πρωτοβάθμιο όργανο της Λίγκας, οι εφέτες θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης και θα δικάσουν από την αρχή χωρίς να αποδεχτούν ως δεσμευτική την εισήγηση της ΕΕΑ.

Εντός της εβδομάδας δεν αποκλείεται να υπάρξει και απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, που θα αφορά την έκδοση προσωρινής διαταγής για την καταγγελία του ΠΑΟΚ περί σύστασης της ΕΕΑ.

Share it