Search

Φουρτούνα Αλεξ/πολης: “Να σταματήσουμε την αποκτήνωση της κοινωνίας”

Την θέση του για τα όσα διαδραματίζονται στα σύνορα του Έβρου, ανέπτυξε μέσα από την σελίδα του στο facebook το Α.Σ. Φουρτούνα Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά:

“ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας μας θέλαμε να τονίσουμε ότι αυτή η ομάδα δε θα παίξει μπάλα μόνο εντός γηπέδου αλλά και εκτός, δηλαδή στο δρόμο και την κοινωνία. Γι αυτό και δε θα μπορούσαμε να μην πάρουμε θέση στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Βλέπουμε μια έντονη έξαρση εθνικισμού που πολλές φορές πίσω από το μανδύα του πατριωτισμού γίνεται πιο επικίνδυνος διεισδύοντας με τη βοήθεια των εγχώριων ΜΜΕ σε μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού.

Ζώντας στην πόλη της Αλεξανδρούπολης βλέπουμε καθημερινά ιδίοις όμμασι να λαμβάνει χώρα ένας άνευ προηγουμένου χυδαίος εκφασισμός της τοπικής κοινωνίας αλλά και γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας σε τρομακτικά μεγάλο ποσοστό. Με θλίψη και οργή αντικρίζουμε γύρω μας ανθρώπους να προτρέπουν σε δολοφονίες αθώων συνανθρώπων τους, να πανηγυρίζουν για πνιγμούς μικρών παιδιών και να στοχοποιούν απροκάλυπτα οποιονδήποτε στέκεται απέναντι στη φασιστική λαίλαπα που σαρώνει τη χώρα. Μένοντας πιστοί στις αξίες της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και του αντιφασισμού, θεωρούμε καθήκον μας να πάρουμε θέση και να αποτελέσουμε ανάχωμα στην εθνικιστική παράκρουση των ημερών.

Σύμφωνα με την αρχή μας κατά την οποία η θεωρία οφείλει να συνάδει με την πράξη, σε παλιότερο αγώνα μας είχαμε αναρτήσει ένα πανό το οποίο έγραφε: “Στο φράχτη του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου χτίζεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου”, ένα σύνθημα πάντα επίκαιρο καθώς ανέκαθεν αλλά κυρίως τα τελευταία χρόνια με την όξυνση των ιμπεριαλιστικών πολέμων στη Μέση Ανατολή ο Έβρος ήταν πέρασμα προς τη Δύση. Βλέπουμε λοιπόν να ενσαρκώνεται το δόγμα της Ευρώπης-Φρούριο.

Η Δύση απαντά με κλειστά σύνορα στις μεταναστευτικές ροές που η ίδια δημιούργησε μέσω της ιμπεριαλιστικής πολιτικής της. Δε γίνεται να διεξάγεις και να στηρίζεις πολέμους μέσω του ΝΑΤΟ, να εξοπλίζεις με πολεμικό υλικό τους στρατούς, να στηρίζεις και να συνεργάζεσαι στα πλαίσια της καπιταλιστικής ανάπτυξης με απολυταρχικά καθεστώτα, να εκμεταλλεύεσαι τα φτηνά εργατικά χεριά και την ανάγκη για επιβίωση και από την άλλη πλευρά να αποποιείσαι τη δικιά σου ευθύνη υψώνοντας φράχτες και δημιουργώντας κέντρα κράτησης – αποθήκες ψυχών – που δεν αξίζουν σε κανέναν άνθρωπο.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση στην οποία η Ελλάδα λειτουργεί ως μαντρόσκυλο της Ευρώπης. Ταυτόχρονα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες χρησιμοποιούνται ως εργαλεία πολιτικής πίεσης ανάμεσα στη Δύση και το ισλαμοφασιστικό καθεστώς της Τουρκιάς η οποία στη συγκεκριμένη συγκυρία βρίσκεται σε πόλεμο με τη Συριά και έχει πλέον απώλειες. Και στις δύο πλευρές του Αιγαίου έχει καλλιεργηθεί τεχνηέντως ένα ακραία φασιστικό κλίμα το οποίο αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τους πραγματικούς υπαίτιους της κατάστασης και διοχετεύει μέσω της εθνικής συνείδησης το όλο κλίμα έντασης ως μίσος προς τους κατατρεγμένους και τους αδυνάμους.

Παρακολουθούμε σήμερα συντοπίτες μας, με την ανοχή του κράτους και της αστυνομίας, να έχουν πάρει τα όπλα, θεωρώντας μέσα στο εθνικιστικό τους ντελίριο ότι φυλάττουν Θερμοπύλες. Ωστόσο η προσφορά τους προς την πατρίδα περιορίζεται σε βάναυσες επιθέσεις εναντίον απροστάτευτων ανθρώπων, ξεγυμνώματα, πλιάτσικο, αρπαγές κινητών τηλεφώνων, ομαδικά λιντσαρίσματα και πυροβολισμούς σε ευθεία βολή εναντίον ανθρώπων που το μοναδικό τους έγκλημα είναι να κυνηγήσουν μία καλύτερη και ασφαλέστερη ζωή.

Το κυρίαρχο αφήγημα που προβάλλεται ανελλιπώς από τα ΜΜΕ θέλει μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό των ανθρώπων που βρίσκονται στα σύνορα να είναι πρόσφυγες ενώ η συντριπτική πλειοψηφία έρχονται καθοδηγούμενοι από “σκοτεινά κέντρα εξουσίας” με σκοπό να αλλοιώσουν τον δυτικό πολιτισμό. Γνωρίζουν λοιπόν οι φανατισμένοι συμπολίτες μας για τους πολέμους στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Υεμένη, στη Λιβύη, στο Νότιο Σουδάν στο Κονγκό και αλλού; Είναι ενήμεροι για τις δεκαετίες διώξεων των Παλαιστινίων και των Κούρδων; Ποιά είναι η γνώμη τους για τα δικτατορικά καθεστώτα της Μέσης Ανατολής που συνεργάζονται αρμονικά με τους ηγέτες της Δύσης; Τι ξέρουν για τους αιώνες αποικιακής αφαίμαξης της Αφρικής από τους δυτικούς εκμεταλλευτές που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα;

Ως Αυτοοργανωμένο Σωματείο σίγουρα δεν είμαστε με αυτούς που έχουν πάρει τα όπλα ενάντια σε κατατρεγμένους.

Σίγουρα δεν είμαστε με τους εξουσιαστές οι οποίοι στο βωμό του κέρδους δεν υπολογίζουν ούτε τον άνθρωπο άλλα ούτε και τη φύση.

Σίγουρα διαχωρίζουμε τη θέση μας από μισαλλόδοξους και φανατισμένους συμπολίτες μας που γίνονται έρμαιο φασιστικών πρακτικών και γκεμπελικής προπαγάνδας.

Αντίθετα τασσόμαστε υπέρ του δικαιώματος του ανθρώπου να ζει και να μετακινείται ελεύθερα κατά βούληση.

Τασσόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των μεταναστών και προσφύγων που βιώνουν ένα καθεστώς εξαίρεσης υποβαθμισμένοι ως άνθρωποι δεύτερης και τρίτης διαλογής.

Αισθανόμαστε συνοδοιπόροι όλων των ανθρώπων αυτής της γης, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκεύματος, φύλου και σεξουαλικής προτίμησης που έχουν βιώσει την καταπίεση και παλεύουν για μία αξιοπρεπή ζωή.

Αυτοοργανωμένο Α.Σ. Φουρτούνα Αλεξανδρούπολης”

Share it

Μία Απάντηση

  1. Παράλληλο σύμπαν! Η τοπική κοινωνία δοκιμάζεται, από την βάναυση προσπάθεια εισβολής, και δεν γράφουν ούτε έναν παρηγορητικό λόγο για τους κατοίκους αυτού του τόπου!! Όλα τα βλέπουν μέσα από το πρίσμα των ιδεοληψιών τους! Μα πόσο μισούν αυτό που είναι και τον τόπο που γεννήθηκαν;; Θλίψη. Καλά για το τελευταίο που έγραψαν: “Αισθανόμαστε συνοδοιπόροι όλων των ανθρώπων αυτής της γης, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκεύματος, φύλου και σεξουαλικής προτίμησης που έχουν βιώσει την καταπίεση και παλεύουν για μία αξιοπρεπή ζωή.” να τους πεί κάποιος πως η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφία όλων αυτών των (λαθρο)μεταναστών ούτε χρώμα θα σεβαστούν, ούτε θρήσκευμα διαφορετικό (εδώ γελάμε), ούτε φύλο (συνεχίζουμε να γελάμε), ούτε φυσικά σεξουαλικό προσανατολισμό (εδώ λυνόμαστε στα γέλια, για όποιον ξέρει την ισλαμική κουλτούρα…). Λοιπόν, αγαπητά παιδιά. Απολαύστε την ελευθερία που σας δίνεται (να εκφράζεστε, να δημιουργείτε συλλογικότητες κλπ) και αφήστε τις βαρύγδουπες (εκ του ασφαλούς) ανακοινώσεις διότι αν επικρατήσουν αυτοί, που ονειρεύεστε να εισέλθουν μαζικά, να ξέρετε πως πρώτα εσείς θα κακοπεράσετε. Θα πρέπει κάθε μέρα να ευγνωμονείτε αυτούς που προασπίζονται τα σύνορα και σας προστατεύουν από την…αφάνιση, και ο νοών νοείτω… Υ.Γ 1 τόσα χρόνια δεν κουράστηκατε με τον ίδιο και τον ίδιο ξύλινο λόγο;; αλλάξτε καμμιά έκφραση , έτσι για την αλλαγή. Στο 2020 είμαστε… Υ.Γ2 η τουρκική πλευρά , πάντως, πολύ χαίρεται με κάτι τέτοιες ανακοινώσεις. Εύγε σας!!