Search

Κέρδισαν το ντέρμπι με Λεύκιππο και έκαναν το 2/2 οι Έφηβοι του Αρίωνα Ξάνθης!

Την δεύτερη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια της τελικής φάσης σημείωσαν οι Έφηβοι του Αρίωνα Ξάνθης που επικράτησαν σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι του συμπολίτη Λεύκιππου στο “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”.

Το παιχνίδι όπως αναμενόταν ήταν συγκλονιστικό, άλλωστε αμφότεροι προερχόταν απο νίκη αλλά και εντυπωσιακές εμφανίσεις σε Α’ και Β’ φάση που τους κατέστησαν τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η ομάδα του Λεωνίδα Μαγιάννη μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε να δημιουργήσει μια μικρή αλλά σημαντική διαφορά μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου έβγαλε αντίδραση και με σημαντική ευστοχία στα τρίποντα κατάφερε όχι απλά να ισοφαρίσει αλλά και να πάρει κεφάλι στο σκορ, με την διαφορά να αυξάνεται έως το τελικό +10 και το 90-80.

Πολύ μεγάλη νίκη για τον Αρίωνα που πλέον καθιστά τον εαυτό του ως το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά, πρώτη ήττα στη σεζόν για τον Λεύκιππο που με την εικόνα του ειδικά στο πρώτο μέρος έδειξε πως έχει εξαιρετικές προοπτικές για την διεκδίκηση του τίτλου.

Τρομερή εμφάνιση απο τους Αμοιρά, Ρούμογλου ενώ σε εξαιρετική ημέρα ήταν και οι Χριστοφορίδης και Καλλίδης, με τους 4 που προαναφέραμε να πετυχαίνουν τους 72 απο τους 90 πόντους της ομάδας τους. Απο την ομάδα του Λεύκιππου τοπ σκόρερ ήταν οι Μακαρατζής και Σαββίδης, ενώ καλή εμφάνιση είχαν και οι Τσιρχόγλου, Χατζηασημιάδης και Δεληγιάννης.

Στο άλλο ματς του ομίλου οι Ίκαροι Σερρών επικράτησαν της Αγίας Βαρβάρας 54-44. Την επόμενη αγωνιστική ο πρωτοπόρος Αρίωνας δοκιμάζεται στις Σέρρες κόντρα στους Ίκαρους ενώ ο Λεύκιππος Ξάνθης θα αναζητήσει την επιστροφή στις νίκες υποδεχόμενος την Αγία Βαρβάρα.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 35-43(ημιχρονο), 63-63, 90-80(τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Ντούρας-Λάλλα

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ (Παπαδόπουλος): Κοτζαμάνης, Παπαϊωάννου, Αμοιράς 24 (3), Μπουτζικούδης 6 (2), Καλλίδης 15 (3), Ζαρωτιάδης, Χριστοφορίδης 14 (3), Ρούμογλου 19 (2), Μπέγκο, Βαλασίδης 5 (1), Γκαγκαλίδης 7, Παπαδόπουλος.

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μαγιάννης): Μακαρατζής 19 (2), Δεληγιάννης 10, Καλαϊτζόγλου, Χατζηασημιάδης 11 (1), Σαββίδης 16 (4), Κοπτόπουλος 1, Πεχλιβανίδης 7, Βάμπουλας, Ελευθεριάδης, Τσιρχόγλου 12, Ιωαννίδης 4, Αλέκογλου.

Share it