Search

Βάσκος και Δραγανίδης έστειλαν τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου στο +4 από τον Πανθρακικό!

Η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπυ της πρεμιέρας των Play-Off της Α’ ΕΠΣ Θράκης επικρατώντας με 2-0 του Πανθρακικού, ο οποίος μετρούσε μέχρι πρότινος απέναντί της 3 νίκες σε 4 ματς.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα την αναμέτρηση, ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα στο πρώτο μισάωρο και έχοντας αναγκάσει το Σιδηροχώρι να παίξει και βιαστικά αλλά και από τα πλάγια, βγάζοντας εκτός παιχνιδιού, τον “εγκέφαλό” του, Πασχάλη Δραγανίδη. Κάπου εκεί η Δόξα άρχισε να κερδίζει μέτρα και μάλιστα μέχρι να βγει το ημίχρονο, είχε ήδη χτυπήσει καμπανάκι στον Πανθρακικό, έχοντας δοκάρι με τον Κεφαλούκο.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλευόμενοι τόσο το γεγονός ότι βρίσκονταν σε καλή μέρα,  είχαν στο πλευρό τους τον κόσμο τους και ότι οι φιλοξενούμενοι δεν παρουσίασαν την κατάλληλη εικόνα για ένα ντέρμπυ τέτοιας σημασίας, όπως επίσης και τους κενούς χώρους που άφηνε ο Πανθρακικός, μέσω των επιλογών (αναγκαστικών και μη) του Νίκου Μπαχαρίδη από τον πάγκο, που αναγκαστικά ρίσκαρε με το σκορ ήδη στο 1-0. Ο τραυματισμός του Παύλου, η αδιαθεσία του Ζήκου και ο τρόπος που κύλησε το ματς από ένα σημείο και έπειτα, με σκληρά μαρκαρίσματα, κάρτες, αψιμαχίες και διακοπές, οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε κακές επιλογές και στο να χάσουν τη συγκέντρωσή τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι παίκτες του Σπύρου Κουτσογιάννη που καιροφυλακτούσαν για να τελειώσουν το ματς μια ώρα αρχύτερα, δεν άφησαν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και μέσω ενός κόρνερ βρήκαν και το δεύτερο τέρμα που κλείδωσε το τρίποντο και πάλι από τον Βάσκο, ο οποίος έπιασε κορυφή στον πίνακα των σκόρερ.

Πλέον την στιγμή που οι γηπεδούχοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής, ο Πανθρακικός θα πρέπει να ανασυνταχθεί για τον μεσοβδόμαδο επαναληπτικό Ημιτελικό του Κυπέλλου. Εκεί όπου πέραν της πολύ δυνατής Ελπίδας, θα πρέπει να αντιμετωπίσει νωρίτερα τα αρκετά προβλήματα τραυματισμών που έχουν παρουσιαστεί.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς καταγράφηκε στο 3′ με το σουτ του Κυριαλάνη που έδιωξε σε κόρνερ ο Τσομπανόπουλος. Στο 27′ από σέντρα του Ρομπέρ και πάλι ο Τσομπανόπουλος μπλόκαρε το κοντινό πλασέ του Παπαδόπουλου, ενώ στο 30′ το φάουλ του Βάσκου, στην πρώτη απειλή από πλευράς γηπεδούχων, πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Στο 41′ έπειτα από φάση διαρκείας, το πλασέ του Κεφαλούκου κατέληξε στη ρίζα της αριστερής δοκού και στη συνέχεια απομακρύνθηκε, ενώ στο 45′ το σουτ του Κόνομι από πλευράς φιλοξενούμενων πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια.

Στο 47′ το Νέο Σιδηροχώρι έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν το πλασέ του Κεφαλούκου πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Κεχαγιά. Στο 50′ και μετά από την επιμονή, το ψηλό πρέσινγκ και το κλέψιμο του Δραγανίδη, ο Βάσκος πάτησε περιοχή και πλάσαρε ψύχραιμα για το 1-0. Ο Πανθρακικός προσπάθησε να απαντήσει όμως το σουτ του Κυριαλάνη στο 52′ δεν βρήκε στόχο. Ένα λεπτό αργότερα την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Βάσκου, ενώ άουτ κατέληξε και το σουτ που εξαπέλησε ο Παπαδόπουλος στο 57′. Στο 82′ ο Κεχαγιάς έδιωξε εντυπωσιακά με τα πόδια το πλασέ του Παπακωνσταντίνου μετά τη σέντρα του Σιχλοιμίρη, ενώ στο 83′ μετά από κόρνερ του Δραγανίδη, ο Βάσκος διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Να συμπληρώσουμε πως αμφότερες οι δύο ομάδες είχαν παράπονα από την διαιτησία, όσον αφορά το πειθαρχικό κομμάτι, με τους γηπεδούχους να ζητούν αποβολή του Κεχαγιά σε μαρκάρισμα εκτός περιοχής πάνω στον Βάσκο, σε μια φάση στην οποία υποδείχθηκε επιθετικό φάουλ και τους φιλοξενούμενους να ζητούν απευθείας κόκκινη και όχι κίτρινη στο μαρκάρισμα του Δραγανίδη πάνω στον Παύλου στα μισά του δευτέρου μέρους, που είχε ως αποτέλεσμα την αναγκαστική αλλαγή του παίκτη του Πανθρακικού.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κουμπαράκης που είχε για βοηθούς τους Τζιώτζιο και Γαρδικιώτη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Κουτσογιάννης): Τσομπανόπουλος, Τρούπκος, Αμοιρόπουλος, Λεφής, Αστρεινίδης, Κυπιρτόγλου, Σιχλοιμίρης (88′ Γκέκας), Μουρατίδης (67′ Δερμιτζάκης), Βάσκος, Δραγανίδης (90′ Παπαδόπουλος), Κεφαλούκος (76′ Παπακωνσταντίνου).

Πανθρακικός (Μπαχαρίδης): Κεχαγιάς, Παύλου (74′ Ξενοδοχίδης), Κυριαλάνης, Ζήκος (67′ Γιάζος), Ζάγγουλος, Τσιανάκας (53′ Παγώνης), Κόνομι (65′ Μορφακίδης), Τοπάλι, Ρουμπιές, Παπαδόπουλος, Ρομπέρ.

Share it