Search

Η μέχρι στιγμής πορεία του ΠΑΟΚοσμίου! Κινδυνεύει με δεύτερο σερί υποβιβασμό!

Η χρονιά δεν βαδίζει με τον καλύτερο τρόπο για το Κόσμιο, το οποίο πέρυσι αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική. Το καλοκαίρι ο σύλλογος έκανε ένα restart ξεκινώντας μια συνεργασία με την ακαδημία του ΠΑΟΚ Κομοτηνής, η οποία ωστόσο δεν φαίνεται να είναι εντελώς επιτυχημένη, μιας που αρκετοί πιτσιρικάδες που αγωνίζονταν με τη φανέλα του Κοσμίου στο πρώτο μισό της σεζόν, αποχώρησαν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Η ομάδα του Σάββα Ισαακίδη τερμάτισε στην κανονική διάρκεια στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 15 βαθμούς, ενώ στο Κύπελλο αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Το Κόσμιο στο πρωτάθλημα έχει μέχρι στιγμής απολογισμό 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 11 ήττες, με τέρματα 15-41, ενώ στο Κύπελλο σημείωσε 1 νίκη και 2 ήττες με γκολ 7-13. Η πιο ευρεία νίκη του ήταν κόντρα στον Κομψάτο Πολυάνθου για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου με 0-4, ενώ η πιο ευρεία ήττα του, από τον Πανθρακικός την 2η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου με 2-8. Στα 21 παιχνίδια της σεζόν που έδωσε μέχρι στιγμής το ποσοστό νικών του αγγίζει το 23,8% ενώ κατά μέσο όρο σε κάθε ματς πετυχαίνει 1,04 γκολ και δέχεται 2,57. Διαθέτει την τρίτη χειρότερη άμυνα στο Πρωτάθλημα.

Αν υπολογίζονταν η βαθμολογία μόνο βάσει των αντιπάλων του στα Play-Out θα ήταν 8ο με 13 βαθμούς.

Πέρυσι είχε αποκλειστεί στα Προημιτελικά του Κυπέλλου.

Την 1η αγωνιστική των Play-Out, στα οποία εκκινεί με 5 βαθμούς, υποδέχεται την Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου, την οποία έχει κερδίσει και τις δύο φορές που την αντιμετώπισε φέτος. Η μοναδική ομάδα από τα Play-Out από την οποία δεν έχει χάσει είναι η Αναγέννηση Παγουρίων, με την οποία μετρά μια νίκη (2-0) και μια ισοπαλία (0-0).

Το αρχικό project του Κοσμίου, του να πορευθεί δηλαδή σε μεγάλο ποσοστό με νεαρούς παίκτες έχει αποτύχει. Το γεγονός επίσης πως φέτος δεν έχει ηττηθεί μόνο από την Αναγέννηση Παγουρίων είναι ένα ενδιαφέρον στατιστικό το οποίο φανερώνει, πως η ομάδα που πέρυσι εκπροσώπησε την ΕΠΣ Θράκης στη Γ’ Εθνική, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι η μια από τις δύο που θα υποβιβαστούν.

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου:

Ήρθαν: Βαμβακίδης (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου), Σταμπολής (Δόξα Γρατινής)

Έφυγαν: Μαλαματένιος (Αετός Μίσχου), Αντωνιάδης (Κομψάτος Πολυάνθου), Ταχσίν Αλπασλάν (Πανθρακικός)

Οι σκόρερ του ΠΑΟΚοσμίου (στο Πρωτάθλημα σε 18 ματς):

  1. Πρίφτης 5
  2. Καπλανίδης 3
  3. Μαλαματένιος 3
  4. Γκελπένης 1
  5. Καλπάκης 1
  6. Νταλάκος 1

Share it