Search

Η μέχρι στιγμής πορεία της Δόξας Σώστη! Έχασε τα Play-Off, στόχος ο Τελικός του Κυπέλλου!

Η Δόξα Σώστη δεν κατάφερε να μπει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στα Play-Off, μένοντας 6η στην ισοβαθμία, πληρώνοντας κυρίως τη βαριά ήττα με 0-4 από τον Ορφέα, που την άφησε στα Play-Out. Ωστόσο η σεζόν δεν έχει τελειώσει, μιας που ένας Τελικός Κυπέλλου μετά από αρκετά χρόνια φαντάζει αρκετά κοντά.

Η ομάδα του Σάκη Δανίδη, ο οποίος διαδέχθηκε τον Τάσο Μπόζη τερμάτισε στην κανονική διάρκεια στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς, ενώ στο Κύπελλο βρίσκεται στα Ημιτελικά όπου έχασε το πρώτο ματς από την Δόξα Γρατινής με 2-1.

Η Δόξα στο πρωτάθλημα έχει μέχρι στιγμής απολογισμό 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 10 ήττες, με τέρματα 26-30, ενώ στο Κύπελλο έχει σημειώσει 4 νίκες και 1 ήττα με γκολ 21-5. Η πιο ευρεία νίκη της ήταν κόντρα στο Αγιοχώρι για την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου με 9-0, ενώ η πιο ευρεία ήττα της, από τον Ορφέα Ξυλαγανής στην 4η αγωνιστική με 0-4. Στα 23 παιχνίδια της σεζόν που έδωσε μέχρι στιγμής το ποσοστό νικών της αγγίζει το 47,8% ενώ κατά μέσο όρο σε κάθε ματς πετυχαίνει 2,04 γκολ και δέχεται 1,52. Διαθέτει έναν σκόρερ από τους κορυφαίους 12, τον Σαμιώτη (11ος).

Αν υπολογίζονταν η βαθμολογία μόνο βάσει των αντιπάλων της στα Play-Out θα ήταν 6η με 19 βαθμούς.

Πέρυσι είχε τερματίσει 4η στην κανονική διάρκεια (22 ματς), με τέρματα 27-30, ενώ είχε αποκλειστεί στα Προημιτελικά του Κυπέλλου.

Την 1η αγωνιστική των Play-Out, στα οποία εκκινεί με 9 βαθμούς, έχει ρεπό. Η μοναδική ομάδα από τα Play-Out η οποία την έχει κερδίσει είναι ο ΠΑΟΚοσμίου (0-1).

Η λογική και οι αριθμοί λένε πως η Δόξα δεν θα δυσκολευτεί να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την παραμονή της στην κατηγορία. Ο Σώστης λοιπόν στρέφει την προσοχή του κυρίως στο θεσμό του Κυπέλλου και εκμεταλλευόμενος τόσο το ρεπό του όσο και το γεγονός πως ο επαναληπτικός διεξάγεται στην έδρα του θα προσπαθήσει να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1 και να προκριθεί και πάλι σε Τελικό Κυπέλλου.

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου:

Ήρθαν: Πανταζής

Έφυγαν: Πασσάς (Ελπίδα Σαπών), Πατερέλης (Δόξα Γρατινής), Δάγκος (ΑΕ Κομοτηνής), Γιαννακίδης Σ. (Πόντος Θρυλορίου)

Οι σκόρερ της Δόξας Σώστη (στο Πρωτάθλημα σε 18 ματς):

  1. Σαμιώτης 7
  2. Ανδρίκου 4
  3. Δάγκος 2
  4. Τζιαφάλιας 2
  5. Χατζηιωαννίδης 2
  6. Γιαννακίδης Γ. 1
  7. Καραμιχάλης 1
  8. Παρασκευόπουλος 1
  9. Πασσάς 1
  10. Πυλαρινός 1
  11. Στριγκώνης 1
  12. Τζαμπάζης 1

Share it