Search

Η απάντηση της προέδρου του ΟΦΘΑ στην ανακοίνωση του ΝΟΑ

Στην ανακοίνωση του ΝΟΑ που αναφερόταν μεταξύ άλλων και στο πρόσωπο της (θυμηθείτε εδώ) απάντησε η πρόεδρος του ΟΦΘΑ Χριστίνα Ρουσσίδου.

Αναλυτικά:

“Σε απάντηση στο κείμενο του ΝΟΑ για το πόσο κοστολογείται η αθλητική συνείδηση ; και εάν τελικά το νόμιμο είναι και ηθικό ;

Στην ανακοίνωση αυτή που έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία φωτογραφίζει το πρόσωπό μου και αισθάνομαι υποχρεωμένη να απαντήσω.

Όλοι γνωρίζουν την αθλητική μου δραστηριότητα στο χώρο της κολύμβησης από το 1996 ( εδώ και 24 χρόνια) Ξεκίνησα από το ΝΟΑ όπου και το χρονικό διάστημα που αναφέρετε 2001-2004 ήμουν στο Διοικητικό του Συμβούλιο μαζί με διακεκριμένους συμπολίτες μας και με Πρόεδρο τον Σωτήρη Τσελιγκόπουλο.

Από τις αρχές του 2004 υπήρχε μία έντονη αντιπαράθεση του προεδρείου με τους τότε προπονητές του (ΝΟΑ) Αναστάσιο Καλλιτσάρη και Γιώργο Τυλιγαδά, με πολύ πολωμένο κλίμα .Σε μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ο τότε Πρόεδρος της ομάδας του (ΝΟΑ) μας ανακοίνωσε ότι θα απολύσει με τη λήξη της κολυμβητικής περιόδου τους δύο προπονητές και θα προσλάβει άλλους. Φυσικά κατέθεσα αμέσως την παραίτησή μου καθώς δεν συμφωνούσα με το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί και με τις μη αιτιολογημένες απόψεις του προεδρείου.
Από τη στιγμή εκείνη και μετά δεν είχα καμία σχέση και επαφή με τον παραπάνω σύλλογο (ΝΟΑ) που για χρόνια με πίστη υπηρέτησα για το καλό των παιδιών μας.

Τον Αύγουστο του 2004 ως ανήσυχο πνεύμα και πλήρως αποδεσμευμένη από το παρελθόν έβαλα υποψηφιότητα στην Γενική Συνέλευση και τις εκλογές του ΟΦΘΑ όπου και εκλέχτηκα. Στην κατανομή αξιωμάτων τοποθετήθηκα στη θέση της αντιπροέδρου του ομίλου με Πρόεδρο τον Στέλιο Βαγενά.

Την ίδια χρονιά , στην αρχή της κολυμβητικής περιόδου, οι απολυμένοι από το ΝΟΑ προπονητές, Γιώργος Τυλιγαδάς και Αναστάσιος Καλλιτσάρης ήρθαν σε επικοινωνία και επικύρωσαν τη συνεργασία τους με τον νέο ΟΦΘΑ όπου και είναι συνεργάτες – προπονητές από τότε( Σεπτέμβριος του 2004) έως σήμερα.

Οι οικονομικές διεκδικήσεις των παραπάνω προπονητών προς την πρώην ομάδα τους (ΝΟΑ) ήταν προσωπικές τους προς το Σύλλογο που παρείχαν υπηρεσίες και φυσικά δεν αφορούσαν το νέο σύλλογο που εργάζονται μέχρι και σήμερα.

Ενημερωτικά μάθαμε στο πλαίσιο της φιλικής σχέσης που αναπτύχθηκε στο πέρασμα των χρόνων από τον Αναστάσιο Καλλιτσάρη ότι ήρθε ο τότε πρόεδρος του ΝΟΑ σε επαφή μαζί του και προχωρήσανε σε οικονομικό διακανονισμό που έκλεινε το δικό του υπόλοιπο. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη ποτέ με τον πρώην προπονητή ( αγωνιστικής ομάδας) του ΝΟΑ Γεώργιο Τυλιγαδά με συνέπεια απ όσο γνωρίζω να διαιωνίζεται μία άσχημη κατάσταση εδώ και 16 χρόνια ανάμεσά τους. Ο Γεώργιος Τυλιγαδάς απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη και επιδικάστηκε υπέρ του το χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε στις ώρες εργασίας του.

Το γεγονός ότι επί (16) χρόνια εκκρεμεί η εξόφληση του προπονητή καθώς και οι καταστάσεις που προκαλούνται από το γεγονός (σχόλια, δημοσιεύματα ,κ.λ.π) είναι πολύ λυπηρά και δυσάρεστα ειδικά για τους αθλητές οι οποίοι δεν έχουν υπαιτιότητα και γίνονται δέκτες αρνητισμού.

Τα υπονοούμενα περί έλλειψης ηθικής από μέρους μου είναι ανούσια και εκτός πραγματικότητας γεγονός που είναι αυταπόδεικτο καθώς εγώ δεν είχα αρμοδιότητα ούτε δυνατότητα να εμπλακώ στην απόφαση του προπονητή να ασκήσει τα δικαιώματά του. Ούτε υπήρχε λόγος ενημέρωσής μου σχετικά με το θέμα το οποίο αναπόφευκτα το χειριζόταν το εκάστοτε προεδρείο μερτά του νομικού συμπαραστάτη του ΝΟΑ.

Δεν δέχομαι υπαινιγμούς σχετικά με την ηθική μου και την αθλητική μου συνείδηση. Ο καθένας κρίνεται από τους συναθλητές του από τις πράξεις του. Το σύνολο των ατόμων που είχαν και έχουν επαφή με τον ΝΟΑ και τον ΟΦΘΑ γνωρίζουν αν έχω προσφέρει, το μέγεθος της προσφοράς μου καθώς και αν λειτουργώ υστερόβουλα.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι δύο πλευρές (ΝΟΑ και πρώην προπονητής τους) με καλή διάθεση θα έπρεπε να είχαν λύσει αυτό το οικονομικό θέμα τους.

Τέλος θέλω να επισημάνω πρώτον ότι δεν ενισχύει το αθλητικό πνεύμα η αναζήτηση ευθυνών σε πρόσωπα άσχετα με την υπόθεση του κυρίου Τυλιγαδά και δεύτερον ότι συνετό είναι να συντάσσονται κείμενα που προωθούν τον σκοπό των Συλλόγων και δεν έχουν σκοπιμότητες. Ζητώ από τους αθλητές να μην αποσπώνται από τον στόχο τους και δηλώνω ότι είμαι στη διάθεσή τους να συνδράμω με κάθε πρόσφορο τρόπο στην ομαλή εκτέλεση των προπονήσεών τους. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η προσπάθεια είναι ομαδική και οι άκαιρες και αβάσιμες επιθέσεις δεν έχουν θέση στον αθλητισμό.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Χριστίνα Ρουσσίδου
Πρόεδρος ΟΦΘΑ
ΜΈΛΟΣ Δ.Σ ΚΟΕ”

Share it