Search

Προβάδισμα για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! Σκόραρε ο Μάνταλος!

Προβάδισμα πρόκρισης στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μετά τις πρώτες αναμετρήσεις των Ημιτελικών.

Η Ένωση επικράτησε με 2-1 του Άρη σε ένα επεισοδιακό ματς, του οποίου το δέυτερο μέρος άργησε να ξεκινήσει 25 λεπτά. Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 8′ για το 1-0, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι το οποίο αξιοποίησε ο Μπρούνο Γκάμα και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 50′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ματίγια με απευθείας κόκκινη, ενώ στο 58′ ο Βράνιες διαμόρφωσε με κεφαλιά το τελικό 2-1.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-2 τον Ολυμπιακό και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα εντός συνόρων για τη φετινή σεζόν, σε ένα τρελό ματς. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν εκπληκτικά το παιχνίδι και αφού προηγήθηκαν με 0-1 στο 3′ με την κοντινή προβολή του Χασάν, σε μια φάση που πάντως στην αρχή της ο Βαλμπουενά ήταν σε θέση οφσάιντ, έφτασαν και στο 0-2 στο 8′ με το αυτογκόλ του Ελ Καντουρί μετά από σέντρα του Τσιμίκα. Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να αντιδράσουν και αφού μείωσαν σε 1-2 με τον Πέλκα στο 10′ ισοφάρισαν κιόλας δύο λεπτά αργότερα με τον Μίσιτς. Στην συνέχεια το ματς έχασε τον ρυθμό και απέκτησε αρκετή ένταση, η οποία προφανώς και ευνοούσε τους γηπεδούχους, που τελικά πήραν τη νίκη στο 67′ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πέλκα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 λόγω αποβολής του Γιαννούλη στο 85′.

Οι επαναληπτικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 22 και 23 Απριλίου.

Share it