Search

Η μέχρι στιγμής πορεία του Πανθρακικού! Δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στις Εθνικές κατηγορίες!

Μετά τις περσινές βάσεις για μια νέα αρχή, ο Πανθρακικός φαντάζει φέτος έτοιμος να επιστρέψει στις Εθνικές κατηγορίες. Το brand name του νομού Ροδόπης, δείχνει να έχει αφήσει μια και καλή στο παρελθόν όλα όσα συνέβησαν και οδήγησαν το σύλλογο στο σημείο το οποίο βρίσκεται και επιθυμεί να δείξει πως είναι και πάλι παρών. Το όνομα της ομάδας έχει αρχίσει να ακούγεται στον περίγυρο για τα καλά, όπως επίσης και να διακρίνεται σε διάφορες εκδηλώσεις, ο κόσμος δειλά δειλά έχει αρχίσει να επιστρέφει στις κερκίδες του ΔΑΚ, η οργάνωση σε διοικητικό, ενημερωτικό και αγωνιστικό επίπεδο είναι πολύ καλή και το μόνο που απομένει είναι να φανεί αν τα “παιδιά” θα βάλουν “μπρος για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο ξανά”, όπως λέει και ο ύμνος.

Η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη, ο οποίος διαδέχθηκε τον Κώστα Γεμενετζή στις 5 Νοεμβρίου, τερμάτισε στην κανονική διάρκεια στη 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 41 βαθμούς, ενώ στο Κύπελλο βρίσκεται στα Ημιτελικά όπου κέρδισε στο πρώτο ματς με 0-1 την Ελπίδα Σαπών.

Ο Πανθρακικός στο πρωτάθλημα έχει μέχρι στιγμής απολογισμό 13 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες, με τέρματα 50-14, ενώ στο Κύπελλο έχει σημειώσει 6 νίκες με γκολ 21-2. Η πιο ευρεία νίκη του ήταν κόντρα στον ΠΑΟΚοσμίου για την 2η αγωνιστική του Κυπέλλου με 2-8, ενώ οι πιο ευρείες ήττες του, από την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου την 5η αγωνιστική και από την Ελπίδα Σαπών την 15η αγωνιστική με 1-2 και 2-1 αντίστοιχα. Στα 24 παιχνίδια της σεζόν που έδωσε μέχρι στιγμής το ποσοστό νικών του αγγίζει το 79,1% ενώ κατά μέσο όρο σε κάθε ματς πετυχαίνει 2,95 γκολ και δέχεται 0,66. Διαθέτει την δεύτερη καλύτερη επίθεση στο Πρωτάθλημα, δύο σκόρερ από τους κορυφαίους 12, τους Ρουμπιέ (8ος) και Νάνο (10ος) και τους περισσότερους διαφορετικούς σκόρερ (17).

Αν υπολογίζονταν η βαθμολογία μόνο βάσει των αντιπάλων του στα Play-Off θα ήταν 4ος με 11 βαθμούς.

Πέρυσι είχε τερματίσει 3ος στην κανονική διάρκεια (22 ματς), με τέρματα 37-16, ενώ είχε αποκλειστεί στα Προημιτελικά του Κυπέλλου.

Την 1η αγωνιστική των Play-Off, στα οποία εκκινεί με 14 βαθμούς, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου. Η μοναδική ομάδα την οποία ακόμα δεν έχει κερδίσει είναι η Δόξα Γρατινής με την οποία έχει δύο ισοπαλίες με 1-1.

Ο Πανθρακικός έχει σίγουρα την όρεξη να δουλέψει και να επιστρέψει στις Εθνικές κατηγορίες. Έχει επίσης ως σύμμαχο το γεγονός πως έχει στον πάγκο του τον Νίκο Μπαχαρίδη, που είναι ικανός να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Ωστόσο ο Πάνθραξ ίσως μειονεκτεί σε σχέση με τους αντιπάλους του στο θέμα του ρόστερ. Διάθετει νεαρούς παίκτες, με σπιρτάδα και μεράκι, από τους οποίους όμως λείπουν οι εμπειρίες τόσο από ανώτερες κατηγορίες όσο και από το τοπικό Πρωτάθλημα. Το μειονέκτημα γίνεται μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς πως οι πράσινοι έχασαν δύο βασικές μονάδες, ήτοι οι Γκαϊδατζής και Βιόπουλος, με τον πρώτο να επιστρέφει στην Αλεξανδρούπολη και τον δεύτερο να τραυματίζεται σοβαρά και να χάνει την υπόλοιπη σεζόν. Αυτόν ακριβώς τον παράγοντα φρόντισαν να ισοσταθμίσουν όσο μπορούν οι πράσινοι, με την απόκτηση και τον “επαναπατρισμό” του Μπερτράν Ρομπέρ, ο οποίος σίγουρα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη βελτιώση της εικόνας της ομάδας. Θα καταφέρει ο Πανθρακικός να βελτιώσει την εικόνα του και στα ντέρμπυ, σε σχέση με τα νούμερά του στην κανονική διάρκεια και να επιστρέψει στους τίτλους;

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου:

Ήρθαν: Ρομπέρ (Εξέλσιορ), Μαλές, Ταχσίν Αχπασλάν (ΠΑΟΚοσμίου), Κλεισιώτης (Απόλλων Παραλιμνίου)

Έφυγαν: Γκαϊδατζής (Ένωση Αλεξανδρούπολης), Πλασταράς, Τρούπκος (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου), Χασάν Μέριτς (Δόξα Γρατινής)

Οι σκόρερ του Πανθρακικού (στο Πρωτάθλημα σε 18 ματς):

  1. Ρουμπιές 8
  2. Νάνος 7
  3. Ρομπέρ 5
  4. Βιόπουλος 4
  5. Γκαϊδατζής 3
  6. Κυριαλάνης 3
  7. Παπαδόπουλος 3
  8. Παύλου 3
  9. Ζάγγουλος 2
  10. Παγώνης 2
  11. Τοπάλι 2
  12. Τσιανάκας 2
  13. Καρασιούνας 1
  14. Κόνομι 1
  15. Μορφακίδης 1
  16. Πλασταράς 1
  17. Χουσεΐν Σαμή 1

Share it