Search

Η μέχρι στιγμής πορεία της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου! Στο σωστό δρόμο για την επιστροφή στη Γ’ Εθνική!

Η σεζόν ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που κατέκτησε το Super Cup “Νικόλαος Ντοσίδης” και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, αισθανόμενη έστω και καθυστερημένα μια μίνι δικαίωση για την περσινή της εξαιρετική πορεία σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ωστόσο φέτος ο πήχης έχει τεθεί υψηλότερα και στόχος είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος και η επιστροφή στη Γ’ Εθνική.

Η ομάδα του Σπύρου Κουτσογιάννη τερμάτισε στην κανονική διάρκεια στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 43 βαθμούς, στο Κύπελλο γνώρισε τον αποκλεισμό στα Προημιτελικά από τον Πανθρακικό, ενώ επικράτησε με 3-2 της Ελπίδας Σαπών στην παράταση στο Super Cup (2-2 κανονική διάρκεια).

Η Δόξα στο πρωτάθλημα έχει μέχρι στιγμής απολογισμό 14 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες, με τέρματα 55-10, ενώ στο Κύπελλο σημείωσε 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες με γκολ 11-6. Οι πιο ευρείες νίκες της ήταν κόντρα στην Αναγέννηση Παγουρίων για την 16η αγωνιστική και το Ατσάλι Αρχοντικών για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου με 7-0 και 0-7 αντίστοιχα, ενώ η πιο ευρεία ήττα της, το 0-3 από τον Πανθρακικό στον πρώτο Προημιτελικό του Κυπέλλου. Στα 24 παιχνίδια της σεζόν που έδωσε μέχρι στιγμής το ποσοστό νικών της αγγίζει το 66,7% ενώ κατά μέσο όρο σε κάθε ματς πετυχαίνει 2,83 γκολ και δέχεται 0,75. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο Πρωτάθλημα, την τρίτη καλύτερη άμυνα και τρεις σκόρερ από τους κορυφαίους 12, τους Βάσκο (2ος), Σιχλοιμίρη (3ος) και Κεφαλούκο (4ος).

Αν υπολογίζονταν η βαθμολογία μόνο βάσει των αντιπάλων της στα Play-Off θα ήταν 2η με 13 βαθμούς.

Πέρυσι είχε τερματίσει 2η στην κανονική διάρκεια (22 ματς), με τέρματα 55-9, ενώ είχε φτάσει μέχρι τον Τελικό του Κυπέλλου.

Την 1η αγωνιστική των Play-Off, στα οποία εκκινεί με 15 βαθμούς, υποδέχεται τον Πανθρακικό από τον οποίο έχει γνωρίσει τις 3 από τις 5 ήττες της φέτος, ενώ η μοναδική ομάδα την οποία ακόμα δεν έχει κερδίσει είναι η Ελπίδα Σαπών με την οποία έχει μια ήττα (0-1) και δύο ισοπαλίες (2-2 (δεν υπολογίζεται η παράταση) και 0-0).

Το ρόστερ της Δόξας είναι ένα από τα πιο ποιοτικά και έμπειρα, η διοίκηση του συλλόγου του δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη και θεωρεί πως με το υπάρχον έμψυχο δυναμικό, ο στόχος της επιστροφής στη Γ’ Εθνική είναι εφικτός. Συν τοις άλλοις πρόκειται για μια ομάδα σχεδόν ίδια με πέρυσι, κάτι που της δίνει ένα ακόμα αβαντάζ. Το γεγονός πως το Νέο Σιδηροχώρι τερμάτισε στην κορυφή της βαθμολογίας άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι “αετοί” μπορεί να αποκλείστηκαν από το Κύπελλο, ωστόσο το γεγονός αυτό, με συνεχόμενα ματς ντέρμπυ να είναι προ των πυλών, μπορεί να λειτουργήσει και υπέρ τους στο Πρωτάθλημα, παρά το ότι συζητάμε μόλις για ένα ματς για τον κάθε αντίπαλό της στο Κύπελλο αφού απομένουν οι επαναληπτικοί Ημιτελικοί.

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου:

Ήρθαν: Τρούπκος (Πανθρακικός)

Έφυγαν: Βαμβακίδης (ΠΑΟΚοσμίου)

Οι σκόρερ της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου (στο Πρωτάθλημα σε 18 ματς):

  1. Βάσκος 14
  2. Σιχλοιμίρης 12
  3. Κεφαλούκος 11
  4. Δραγανίδης 5
  5. Παπακωνσταντίνου 5
  6. Γιακουμάτος 3
  7. Γκέκας 1
  8. Κομισόπουλος 1
  9. Μουρατίδης 1
  10. Παπαδόπουλος 1

Share it