Search

Η μέχρι στιγμής πορεία της Δόξας Γρατινής! Έχει τις μονάδες που μπορούν να κατακτήσουν τίτλους!

Η περσινή ήταν μια μεταβατική και ουσιαστικά χαμένη χρονιά για την Δόξα Γρατινής. Ωστόσο φρόντισε να βάλει από τότε τις βάσεις για τη φετινή πορεία Πρωταθλητισμού που πραγματοποιεί αλλά και για την επιστροφή της στα μεγάλα ραντεβού, όπως ο Τελικός του Κυπέλλου και γιατί όχι και οι τίτλοι. Η Δόξα μετά τη περιπέτεια της Α2 κατηγορίας πριν από μερικά χρόνια και τις περασμένες άκαρπες σεζόν, ευελπιστεί να ξαναζήσει στιγμές ανάλογες με εκείνες της πρώτης δεκαετίας της νέας χιλιετίας, όταν και είχε βρεθεί ακόμα και στην τότε Γ’ Εθνική. Και όντας αήττητη στο Πρωτάθλημα παρά ένα ματς και ένα βήμα πριν τον Τελικό του Κυπέλλου έχει όλα τα φόντα για να το καταφέρει.

Η ομάδα του Ζόραν Στοΐνοβιτς, τερμάτισε στην κανονική διάρκεια στη 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 41 βαθμούς, ενώ στο Κύπελλο βρίσκεται στα Ημιτελικά όπου κέρδισε στο πρώτο ματς με 2-1 την Δόξα Σώστη.

Η Δόξα στο πρωτάθλημα έχει μέχρι στιγμής απολογισμό 12 νίκες, 5 ισοπαλίες και 1 ήττα, με τέρματα 42-8, ενώ στο Κύπελλο έχει σημειώσει 6 νίκες και 1 ισοπαλία με γκολ 36-7. Η πιο ευρεία νίκη της ήταν κόντρα στο Ατσάλι Αρχοντικών για την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου με 14-2, ενώ η μοναδική και πιο ευρεία ήττα της, από την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου την 18η αγωνιστική με 1-0. Στα 25 παιχνίδια της σεζόν που έδωσε μέχρι στιγμής το ποσοστό νικών της αγγίζει το 72% ενώ κατά μέσο όρο σε κάθε ματς πετυχαίνει 3,12 γκολ και δέχεται 0,6. Διαθέτει την τρίτη καλύτερη επίθεση στο Πρωτάθλημα, την καλύτερη άμυνα και δύο σκόρερ από τους κορυφαίους 12, μεταξύ των οποίων και τον κορυφαίο, δηλαδή τους Αμέτ Ερκάν (1ος) και Αντωνιάδη (5ος).

Αν υπολογίζονταν η βαθμολογία μόνο βάσει των αντιπάλων της στα Play-Off θα ήταν 3η με 13 βαθμούς.

Πέρυσι είχε τερματίσει 7η στην κανονική διάρκεια (22 ματς), με τέρματα 39-35, ενώ είχε αποκλειστεί στα Ημιτελικά του Κυπέλλου.

Την 1η αγωνιστική των Play-Off, στα οποία εκκινεί με 14 βαθμούς, έχει ρεπό. Η μοναδική ομάδα την οποία ακόμα δεν έχει κερδίσει είναι ο Πανθρακικός με τον οποίο έχει δύο ισοπαλίες με 1-1.

Η Δόξα διαθέτει στο ρόστερ της κάποιες από τις καλύτερες μονάδες της κατηγορίας και έχει όλα τα φόντα για να φτάσει στην κατάκτηση κάποιου τίτλου. Μεγάλο της πρόβλημα είναι το γηπεδικό, αφού εξακολουθεί ακόμα και μέσα στο 2020 να χρησιμοποιεί ως έδρα το Ενωσιακό γήπεδο στον Ρ/Σ. Υπάρχουν ωστόσο και οι περιπτώσεις που αυτό το μειονέκτημα της έχει βγει σε πλεονέκτημα. Η Δόξα οδηγούσε την κούρσα μέχρι και την τελευταία στροφή όντας αήττητη, όταν όμως ηττήθηκε από το Νέο Σιδηροχώρι. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως είναι μια από τις ομάδες με τις περισσότερες ισοπαλίες, έχοντας αφήσει βαθμούς στα ματς με τον Μίσχο και την Ξυλαγανή. Σίγουρα αν επιθυμεί να κατακτήσει τον τίτλο δεν θα πρέπει να αφήσει βαθμούς σε ματς που οι αντίπαλοί της ενδέχεται να είναι βαθμολογικά αδιάφοροι. Όσο για το Κύπελλο έχει αποκτήσει το πλεονέκτημα μετά το πρώτο ματς και είναι στα…πόδια της το να βρεθεί και πάλι σε Τελικό Κυπέλλου, ειδικά από τη στιγμή που στη παρούσα φάση έχει μόνο τον επαναληπτικό στο μυαλό της.

Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου:

Ήρθαν: Χασάν Μέριτς (Πανθρακικός), Πατερέλης (Δόξα Σώστη), Χατζημιχαήλ (Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου), Κυπριανού (Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου), Καραβέτης (Δόξα Προσκυνητών)

Έφυγαν: Καμζέλας (Δόξα Καινούργιου), Σταμπολής (ΠΑΟΚοσμίου)

Οι σκόρερ της Δόξας Γρατινής (στο Πρωτάθλημα σε 18 ματς):

  1. Αμέτ Ερκάν 16
  2. Αντωνιάδης 11
  3. Γιαννακιτσίδης 4
  4. Στοΐνοβιτς Λ. 3
  5. Καλογρανάς 2
  6. Θεοδωρίδης 1
  7. Καμζέλας 1
  8. Κρεμμύδας 1
  9. Μυλωνάς 1
  10. Στοΐνοβιτς Χ. 1

Share it