Search

Η κλήρωση της Εθνικής ανδρών και γυναικών για τα Προολυμπιακά τουρνουά Πόλο! Η μέχρι στιγμής πορεία στο World League!

Τους αντιπάλους τους στο δρόμο για το Τόκιο έμαθαν οι Εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών μετά τις κληρώσεις που πραγματοποιήθηκαν για τα Προολυμπιακά τουρνουά που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο και τον Μάιο.

Η Εθνική ομάδα των ανδρών κληρώθηκε στον πρώτο όμιλο μαζί με τις Γεωργία, Καναδάς, Βραζιλία, Μαυροβούνιο και την πρώτη ομάδα που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες από την Ασία.

Σε ό,τι αφορά τον όμιλο ματς κλειδί είναι αυτό κόντρα στο Μαυροβούνιο και η Εθνική δείχνει ικανή να μπορέσει να φανεί συνεπής στο ραντεβού της. Υπενθυμίζουμε ότι θα πάρουν το εισιτήριο οι τρεις πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης.

Πιο δύσκολη αποστολή θα έχουν οι γυναίκες. Με τον Τεό Λοράντο στον πάγκο τους θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο μεγάλες νίκες για να βρεθούν στον τελικό, αφού από το Προολυμπιακό των γυναικών προκρίνονται οι δύο (2) πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης. Αυτό συνέβη γιατί τελικά η Νότια Αφρική θα κατεβάσει ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της έξαρσης του Κορονοϊού το Προολυμπιακό τουρνουά των γυναικών που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Τεργέστη από τις 8 ως τις 15 Μαρτίου μετατέθηκε για το διάστημα 17-24 Μαΐου.

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΑΝΔΡΕΣ (Ρότερνταμ, 22-29 Μαρτίου)

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Γεωργία, Ασία 1, Καναδάς, Βραζιλία, Μαυροβούνιο, ΕΛΛΑΔΑ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Κροατία, Ολλανδία, Ασία 2, Ρωσία, Γερμανία, Αργεντινή

ΓΥΝΑΙΚΕΣ (Τεργέστη, 17-24 Μαΐου)

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Ασία 2, Σλοβακία

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ, Ουγγαρία, Ισραήλ, Νέα Ζηλανδία, Ασία 1

Η μέχρι στιγμής πορεία στο World League

Στα προημιτελικά των προκριματικών βρίσκεται η Εθνική ανδρών, αφού μετά την ήττα από την Ιταλία και την νίκη επί της Γεωργίας τερμάτισε στη 2η θέση και θα αντιμετωπίσει πλέον τη Γαλλία στις 17/3, προκειμένου με νίκη να κατακτήσει την πρόκριση στην τελική φάση και το Super Final.

Από την άλλη η Εθνική γυναικών έχει γνωρίσει 3 ήττες σε ισάριθμα ματς από Ουγγαρία, Ισπανία και Ρωσία και έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για την πρόκριση.

Share it