Search

Ζωντανή η Ελλάδα χάρις την πρόκριση του Ολυμπιακό αλλά δύσκολη η 15η θέση στο UEFA Ranking!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-2 στην παράταση της Άρσεναλ και προκρίθηκε στους “16” του Europa League χαρίζοντας ταυτόχρονα ακόμα 400 βαθμούς στην Ελληνική συγκομιδή στο UEFA Ranking.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν προσφέρει τους 2900 από τους 4700 βαθμούς που συγκέντρωσε μέχρι στιγμής φέτος η Ελλάδα, ΑΕΚ, Άρης και Ατρόμητος κέρδισαν από 500, ενώ μόλις 300 συγκέντρωσε ο ΠΑΟΚ.

Η Ελλάδα παρέμεινε στην 17η θέση, αλλά παρόλο που ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να αγωνίζεται για δύο ματς ακόμα, ο στόχος της 15ης θέσης κατά πάσα πιθανότητα θα χαθεί, μιας που οι Τσέχοι που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη συγκεκριμένη θέση έχουν 27300 βαθμούς, έναντι 26100 της χώρας μας. Κάτι που σημαίνει πως για να ισοφαρίσουμε και ταυτόχρονα να προσπεράσουμε την επίδοση των Τσέχων, θα πρέπει ο Ολυμπιακός να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα Προημιτελικά, κάνοντας 3 νίκες.

Να σημειωθεί επίσης πως την ίδια ώρα η 17η θέση κινδυνεύει μόνο από την Ελβετία, η οποία συνεχίζει να εκπροσωπείται από την Βασιλεία όντας 900 βαθμούς πίσω. Ωστόσο η απειλή ελλατώνεται αν υπολογίσει κανείς πως η Βασιλεία θα αντιμετωπίσει στους “16” του Europa League την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Αναλυτικά η βαθμολογία της UEFA:

Share it