Search

Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη: «Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος»

Κοντά στους πολίτες του ακριτικού Έβρου βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός, πριν από τη συνάντησή του και την κοινή περιοδεία με τους Ευρωπαίους ηγέτες, επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη, όπου περπάτησε στο κέντρο, συνομίλησε με πολίτες, ήπιε ένα σύντομο καφέ και αναχώρησε για τις Φέρες.

Αμέσως επόμενος προορισμός του το Τελωνείο των Κήπων κι έπειτα η επιστροφή του στην πόλη της Αλεξανδρούπολης όπου θα υποδεχτεί τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι

Να υπενθυμίσουμε πως την ίδια ώρα θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Ντάβορ Μποζίνοβιτς, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην επίσκεψη στον Έβρο.

«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος»

«Το ηθικό είναι ακμαιότατο, να κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κανεις παράνομα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί. «Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός ευχαριστώντας τις Ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας αλλά και τους κατοίκους που όπως είπε: «βάζουν πάντα πλατη».

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Πηγή: evrospress.gr

Share it