Search

Συνεχείς συγκρούσεις στα σύνορα! Τούρκοι «ρίχνουν χημικά» στις ελληνικές δυνάμεις! Το μήνυμα που στέλνεται σε όσους πλησιάζουν τα σύνορα!

Διαρκώς ξεσπούν νέα επεισόδια, ανάμεσα στις ελληνικές δυνάμεις και πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, από το πρωί έχει αποτραπεί η είσοδος 5.500 ανθρώπων. Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι πάνω από 80.000 πρόσφυγες έχουν φύγει από την Τουρκία τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, Τούρκοι ρίχνουν χημικά στις ελληνικές δυνάμεις, που επιχειρούν να αποτρέψουν πρόσφυγες και μετανάστες να περάσουν τα σύνορα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, που δημοσίευσε σχετικό βίντεο.

Όπως αναφέρει το lifo.gr, το μεσημέρι είχαν ξεσπάσει ξανά επεισόδια και οι Έλληνες αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών στον πετροπόλεμο που δέχονταν από πρόσφυγες και μετανάστες. Στην περιοχή έχει αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική και στρατιωτική δύναμη. Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες και ξύλα κατά των παραταγμένων δυνάμεων, που προσπάθησαν να τους απωθήσουν με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και όχημα ρίψης νερού.

Κατά τη διάρκεια αυτού του γύρου επεισοδίων, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο, από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την άλλη πλευρά. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές, από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής, μέχρι περίπου τις 19:00, καταγράφηκαν περίπου 5.500 αποτροπές εισόδου στην Ελλάδα.   Το ίδιο χρονικό διάστημα, έγιναν 60 συλλήψεις και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα, ένα νέο, τροποποιημένο SMS, φτάνει στα κινητά τηλέφωνα όσων πλησιάζουν τα σύνορα Ελλάδας.   «Κανένας δεν μπορεί να περάσει τα ελληνικά σύνορα. Όλοι όσοι επιχειρούν παράνομη είσοδο, εμποδίζονται αποτελεσματικά να εισέλθουν. Οι αριθμοί που επικαλούνται οι τουρκικές αρχές είναι απολύτως ψευδείς και παραπλανητικοί», αναφέρει αυτό το μήνυμα, σύμφωνα με την κυβέρνηση.   Ανάλογα μηνύματα μεταδίδουν κινητές μονάδες του στρατού, κατά μήκος των συνόρων.

Share it