Search

Συγκέντρωση Θρακιωτών στις Καστανιές, στα σύνορα Υπουργός & Υφυπουργός Άμυνας

Συγκέντρωση στα ελληνοτουρκικά σύνορα προγραμματίζουν για σήμερα κάτοικοι από τη Θράκη σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις ελληνικές δυνάμεις που είναι στην περιοχή για να αποτρέψουν το κύμα των χιλιάδων μεταναστών να περάσει στο ελληνικό έδαφος.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, αναφέρουν πως η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής στις Καστανιές.

Από τις έξι το πρωί του Σαββάτου, μέχρι τις έξι το πρωί της Κυριακής, σημειώνεται πως αποτράπηκε η είσοδος στην ελληνική επικράτεια από τον Έβρο, σε 9972 άτομα. 73 συλλήψεις σημειώθηκαν το Σάββατο και σχηματίστηκαν δικογραφίες, ενώ οι Αρχές υπογραμμίζουν πως όσοι κατάφεραν να εισέλθουν παράνομα δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ. Προέρχονται από Αφγανιστάν, Πακιστάν και Σομαλία.

Κάτοικοι του νότιου Έβρου επισημαίνουν πως κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου δεκάδες έγχρωμοι μετανάστες κατέκλυσαν τον κάμπο των Φερών, την ίδια ώρα που στρατός και αστυνομία καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες.

Περί τις 2.00 τα ξημερώματα της Κυριακής έγινε μία οργανωμένη μαζική κίνηση από πολυπληθή ομάδα νεαρών μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από το σημείο που ονομάζεται Δάσος Καστανεών . Το σημείο αυτό βρίσκεται λίγο βορειότερα από τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας -Τουρκίας.

Στον ‘Εβρο βρίσκονται από το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής.

Πηγή: evrospress.gr

Share it