Search

Ραγδαίες εξελίξεις: O Πρωθυπουργός συγκαλεί εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στο Μαξίμου!

Σήμερα στις 18:00 συγκαλείται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας(ΚΥΣΕΑ)

Από το πρωί βρίσκονται στον Εβρο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως τα σύνορά μας φυλάσσονται άριστα, ενώ έδωσε τα συγχαρητήριά του στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της αστυνομίας και του λιμενικού.

«Διαπιστώσαμε ότι τα σύνορα φρουρούνται και προφυλάσσονται άριστα. Θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν εδώ τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της αστυνομίας και του λιμενικού που επί δύο μερόνυχτα κάνουν το καθήκον τους να διασφαλίσουν το απαραβίαστο των ελληνικών συνόρων που είναι και τα σύνορα της Ευρώπης» ανέφερε ο υπουργός.

«Τα σύνορα φυλάσσονται κατά τρόπο εξαιρετικό. Οι άνθρωποι είναι εδώ, οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και κάνουν ότι πρέπει για να φυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας» συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Εβρος: Σχεδόν 10.000 μετανάστες προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα

Εκρυθμη είναι η κατάσταση τα τελευταία 24ωρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν τις οργανωμένες προσπάθειες να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές, «Από τις έξι το πρωί χθες, μέχρι τις έξι το πρωί σήμερα αποτράπηκε η είσοδος στην ελληνική επικράτεια (σε όλο τον Έβρο) σε 9.972 άτομα. Έγιναν 73 συλλήψεις και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Αυτοί που εισήλθαν παράνομα δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ. ‘Έρχονται από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία. Ο στρατός καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες», αναφέρουν.

«Γύρω στις 2.00 τα ξημερώματα έγινε μία οργανωμένη μαζική κίνηση από πολυπληθή ομάδα νεαρών μεταναστών, οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος από το σημείο που ονομάζεται Δάσος Καστανεών και δεν υπάρχει φράκτης (πολύ κοντά στη μεθοριακή διάβαση). Το σημείο αυτό βρίσκεται λίγο βορειότερα από τη συνοριακή διάβαση Ελλάδας -Τουρκίας όπου είχαν συγκεντρωθεί προηγουμένως.

Από τις 1.30 τα ξημερώματα η προετοιμασία της κίνησης αυτής είχε εντοπιστεί από το στρατό και τις αστυνομικές δυνάμεις και υπήρξε ετοιμότητα. Με συντονισμένες προσπάθειες των δύο φορέων αποτράπηκε η είσοδος στο ελληνικό έδαφος», προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές.

Επιπλέον συμπληρώνουν: «Χθες, κατά τις απογευματινές ώρες μέχρι τις πρώτες νυχτερινές ώρες οργανωμένες ομάδες μεταναστών πετούσαν πέτρες, δακρυγόνα, πυρακτωμένα ξύλα και σίδερα προς την ελληνική πλευρά. Ορισμένοι κρατούσαν μαχαίρια και απειλούσαν».

Πηγή: iefimerida.gr

Share it