Search

Επεισόδια με χημικά και πετροπόλεμο στις Καστανιές! Τραυματίστηκε αστυνομικός στο πρόσωπο!!!

Χρήση χημικών από πλευράς αστυνομικών έγινε το μεσημέρι της Κυριακής ως απάντηση στον πετροπόλεμο που δέχονται από πλευράς των συγκεντρωμένων προσφύγων και μεταναστών στο τελωνείο των Καστανεών στον Εβρο.

Στον χώρο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στρατός. Οι πρόσφυγες – μετανάστες επιτίθενται εκσφενδονίζοντας πέτρες και ξύλα κατά των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούν να τους απωθήσουν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα του στρατού και της αστυνομίας έχουν υποστεί φθορές από τον πετροπόλεμο. Στην επιχείρηση αναχαίτισης οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν και όχημα ρίψης νερού.

Κινητές ομάδες εκπομπής του στρατού ενημερώνουν τους μετανάστες ότι τα σύνορα είναι κλειστά

Στο φράχτη των συνόρων μεταδίδονται από κινητές ομάδες εκπομπής του στρατού μηνύματα προς τους μετανάστες ότι τα σύνορα είναι κλειστά και ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος. Τα μηνύματα είναι στις εξής γλώσσες: Αραβικά, Αγγλικά, Παντζάμπι/Ουρντού (Πακιστάν), Φαρσί (Αφγανιστάν & Ιράν), Παστού (τμήμα Αφγανών) και Μπενγκάλι (Μπανγκλαντές).

Τραυματίστηκε αστυνομικός στο πρόσωπο από τα επεισόδια στον Εβρο

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια των επιχειρήσεων αποτροπής εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, στις Καστανιές Έβρου, άνδρας της ΕΛ.ΑΣ. τραυματίστηκε στο πρόσωπο από πέτρα που εκσφενδονίστηκε από την άλλη πλευρά.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου για τις πρώτες βοήθειες. Ο αστυνομικός είναι καλά στην υγεία του και παρά τον τραυματισμό του ζήτησε σύντομα να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Πηγή: iefimerida.gr

Share it