Search

Θρυλική ανεπανάληπτη πρόκριση στο Λονδίνο! Οι “16” ομάδες που θα μπουν στην αυριανή κληρωτίδα του Europa League!

Ένας εκπληκτικός, απίστευτος, αλύγιστος, ακούραστος Ολυμπιακός που δεν τα παράτησε μέχρι τέλους, πραγματοποίησε άλλη μια ονειρεμένη Ευρωπαϊκή βραδιά, παίρνοντας την πρόκριση στους “16” του Europa League.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που παρατάχθηκε και πάλι με 4-3-3 και χωρίς τους Σεμέδο και Φορτούνη, δεν απειλήθηκαν στο πρώτο μέρος και μάλιστα έχασαν και μεγάλη ευκαιρία με τον Καμαρά να σουτάρει άουτ μέσα από την περιοχή.

Στο 53′ ήρθε η πρώτη κανονιά! Κόρνερ του Βαλμπουενά, που μοίρασε άλλη μια ασίστ, κεφαλιά του Σισέ που ήταν ανενόχλητος και 0-1. Ο Ολυμπιακός μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί και έχασε κι άλλη ευκαιρία με τον Τσιμίκα στο 57′, που πραγματοποίησε ένα ακόμα εξαιρετικό ματς, “σβήνοντας” άλλον έναν αντίπαλο εκατομμυρίων. Από εκεί και έπειτα όπως ήταν λογικό η Άρσεναλ πίεσε πολύ τους Πειραιώτες, είδε όμως τον Σα να διώχνει το σουτ του Πεπέ στο 76′ και το ματς να πηγαίνει στην παράταση.

Όσο περνούσε η ώρα πέραν από την κούραση που είχε ήδη εμφανιστεί στους παίκτες του Ολυμπιακού, άρχισαν να χάνουν μέτρα και να γίνονται ευάλωτοι στις αντεπιθέσεις και οι γηπεδούχοι. Σε μια τέτοια στιγμή στο 104′ ο Γκασπάρ αστόχησε μέσα από την περιοχή. Στο 109′ ο Μασούρας είδε την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι και σαν να μην έφτανε αυτό στο 113′, στη μοναδική στιγμή αδράνειας του Ολυμπιακού στο ματς ο Ομπαμεγιάνγκ ισοφάρισε σε 1-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ολυμπιακός τα έπαιξε όλα για όλα, με τον Σισέ(!) να γίνεται σέντερ φορ. Η τύχη κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό με βάση την εικόνα του σε όλο το ματς και στο 119′ ήταν η στιγμή της θείας δίκης για τον άδοξο αποκλεισμό του 2015…Ο Ελαμπντελαουί έδωσε στον Μασούρα, εκείνος έβγαλε τη σέντρα και ο Ελ Αραμπί πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας για να κάνει το 1-2, οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε δεύτερο σερί διπλό στο Βόρειο Λονδίνο και κάνοντας τους περισσότερους από 6000 Ολυμπιακούς που βρέθηκαν στο γήπεδο να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους αυτή την επική νίκη και να περιμένουν την αυρινή κλήρωση των “16”. Στην τελευταία φάση του ματς ο Ομπαμεγιάνγκ έχασε τη φάση της ζωής του και το 1-2 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των “32”:

Μπράγκα-Ρέιντζερς 0-1 (2-4)

Γάνδη-Ρόμα 1-1 (1-2)

Μάλμε-Βόλφσμπουργκ 0-3 (1-5)

ΛΑΣΚ Λίντσερ-Άλκμααρ 2-0 (3-1)

Βασιλεία-ΑΠΟΕΛ 1-0 (4-0)

Πόρτο-Λεβερκούζεν 1-3 (2-5)

Ιστάνμπουλ Μπασάκσεχιρ-Σπόρτινγκ Λισαβώνας 3-1 (παρ. 4-1) (5-4)

Εσπανιόλ-Γουλβς 3-2 (3-6)

Μπενφίκα-Σαχτάρ Ντόνετσκ 3-3 (4-5)

Ίντερ-Λουντογκόρετς 2-1 (4-1)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπριζ 5-0 (6-1)

Άρσεναλ-Ολυμπιακός 0-1 (παρ. 1-2) (2-2)

Σεβίλλη-Κλουζ 0-0 (1-1)

Σέλτικ-Κοπεγχάγη 1-3 (2-4)

Άγιαξ-Χετάφε 2-1 (2-3)

*Σε παρένθεση το συνολικό σκορ.

Αναλυτικά οι ομάδες που συνεχίζουν στους “16”:

Ρέιντζερς, Ρόμα, Βόλφσμπουργκ, ΛΑΣΚ Λίντσερ, Βασιλεία, Λεβερκούζεν, Ιστάνμπουλ Μπασάκσεχιρ, Γουλβς, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ίντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ολυμπιακός, Σεβίλλη, Κοπεγχάγη, Χετάφε.

Share it