Search

Στα “κάγκελα” ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μ. Τσέπελης: “Βόμβα στην τοπική οικονομία η απόφαση για ματαίωση του Καρναβαλιού Ξάνθης”

Περίπου ενάμισι εκατομμύριο ευρώ έσοδα αναμένεται να χαθούν από την τοπική οικονομία της Ξάνθης και των γύρω περιοχών από την απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλια Κικίλια να μην πραγματοποιηθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις το προσεχές τριήμερο.

«Για ποιον λόγο μια τόσο απότομη κίνηση; Για ποιον λόγο ξεκινούν τα προληπτικά μέτρα από τον πολιτισμό; Στα γήπεδα που συναθροίζονται χιλιάδες άνθρωποι δεν υπάρχει πρόβλημα; Στα θέατρα και τους κινηματογράφους; Γιατί πανικοβάλλουν τον κόσμο;» δήλωσε στο ethnos.gr o δήμαρχος Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης, και πρόσθεσε: «Είναι μια βόμβα στην τοπική οικονομία όχι μόνο της Ξάνθης, αλλά και της Καβάλας και της Χρυσούπολης. Εστιατόρια, μαγαζιά, ξενοδοχεία και επαγγελματίες περιμένουν να δουλέψουν».

Σε ανοιχτή επικοινωνία βρίσκεται ο δήμαρχος Ξάνθης με τους ομολόγους του στο Ρέθυμνο, την Πάτρα, την Καλαμάτα και τα Τρίκαλα όπου διοργανώνονται οι σημαντικότερες καρναβαλικές εκδηλώσεις της χώρας το επόμενο τριήμερο για να συντονίσουν τις ενέργειές τους. «Ακόμη δεν έχουμε κάποιο επίσημο χαρτί στα χέρια μας το οποίο να μας εξηγεί την απόφαση του υπουργού» είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Ξάνθης. Μόνο στο καρναβάλι της Ξάνθης έχουν δηλώσει συμμετοχή φέτος 15.000 καρναβαλιστές από 37 συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

Πηγή: Ethnos.gr

Share it