Search

Photos: Επιβλητικός για άλλο ένα ματς ο Άρης Αβάτου, υποβιβάστηκε ο Ηρακλής Ζυγού!

Με 4-0 επικράτησε ο Άρης Αβάτου του Ηρακλή Ζυγού στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ ΕΘνικής, στο Θρακιώτικο και δη Ξανθιώτικο ντέρμπυ της ημέρας.

Οι παίκτες του κόουτς Ξανθόπουλου ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους σχεδόν σε όλο το ματς κάτι που απέδειξαν τόσο με την εμφάνισή τους, όσο και με το τελικό σκορ, επικρατώντας με πανηγυρικό τρόπο για δεύτερο σερί ματς. Έτσι οι κιτρινόμαυροι έκαναν ένα ακόμα βήμα προς την εξασφάλιση της παραμονής τους στην κατηγορία για άλλη μια σεζόν. Από την άλλη ο Ηρακλής Ζυγού, πάλεψε για ένα ημίχρονο, ωστόσο το εκπληκτικό ξεκίνημα των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος και τα δύο γρήγορα τέρματα που πέτυχαν για το 3-0, είχαν ως αποτέλεσμα το ματς να “σβήσει” από εκείνο το σημείο και έπειτα και μοιραία να έρθει η ήττα για τους κυανόλευκους, που ταυτόχρονα σήμανε και τον μαθηματικό υποβιβασμό τους στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης από του χρόνου.

Ο Άρης Αβάτου άνοιξε το σκορ μόλις στο 4′, όταν από απόκρουση του Μανιά στο αρχικό πλασέ του Ζωσιμίδη, ο Γκουτσίδης που είχε ακολουθήσει τη φάση έκανε το 1-0, σκοράροντας για δεύτερο σερί παιχνίδι. Στο 12′ το σουτ του Κωφίδη δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 23′ και έπειτα από φάση διαρκείας, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματά τους, με τον Χριστοφορίδη να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 25′ το φάουλ του Δημητριάδη πέρασε έξω από τα δοκάρια και στο 28′ το πλασέ του ίδιου παίκτη μπλόκαρε ο Νομικός. Στο 33′ το πλασέ του Σαρηγιαννίδη δεν απείλησε ιδιαίτερα, στο 40′ ο Μανιάς έδιωξε στη γωνία του το χαμηλό πλασέ του Γκουτσίδη, ενώ στο 45′ ο Ζωσιμίδης δεν πλάσαρε ιδανικά έπειτα από ωραία σέντρα του Χατζηπαπά.

Στο 49′ ο Νομικός μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το φάουλ του Δημητριάδη και στο 50′ έπειτα από ωραία συνεργασία, ο Ζωσιμίδης βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε το 2-0. Στο 53′ ο Γκουτσίδης βρήκε με κάθετη τον Σαρηγιαννίδη, εκείνος σημάδεψε με σέντρα στο δεύτερο δοκάρι τον Γκέκα και ο τελευταίος με κεφαλιά, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 57′ η κεφαλιά του Μίλλερ από το κόρνερ του Σαρηγιαννίδη πέρασε άουτ και στο 84′ ο Μουστάκης με κοντινή προβολή στην κίνηση, έπειτα από απόκρουση του Μανιά, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ζαφειρίου που είχε για βοηθούς τους Γκοντόλια και Σπάρταλη, όλοι τους από την ΕΠΣ Ξάνθης.

Άρης Αβάτου (Ξανθόπουλος): Νομικός, Χατζηπαπάς, Μπουνταγκίδης, Μίλλερ, Λαφάρας (65′ Χασάν Μπουλούτ), Χριστοφορίδης, Γκουτσίδης (78′ Μουστάκης), Βελή Μεμέτ Χακάν, Γκέκας, Σαρηγιαννίδης, Ζωσιμίδης (84′ Ζώτος).

Ηρακλής Ζυγού (Δημητριάδης): Μανιάς, Μολώνης (72′ Τενεκές), Ανδρέου (57′ Τιφτίκης), Κριεζής, Ευθυμιάδης (55′ Ψαρόπουλος), Κιομουρτζής, Βαφειάδης, Δογανίδης, Πιλτικάκης, Δημητριάδης, Κωφίδης (61′ Πανέρης).

Share it