Search

Μέχρι την Τρίτη τα υπομνήματα για το θέμα της μετοχικής σύνθεσης της Ξάνθης, 3 ώρες διήρκησε η εκδίκαση!

Τρεις ώρες διήρκεσε η εκδίκαση της υπόθεσης της Ξάνθης στον αθλητικό δικαστή της Super League έπειτα από την εισήγηση – σκάνδαλο της Ε.Ε.Α. για ανάκληση του πιστοποιητικού της και υποβιβασμό.

Από την Τετάρτη 26/2 τα σπουδαία για την υπόθεση της μετοχικής σύνθεσης της Ξάνθης και την ανάκληση του πιστοποιητικού της έπειτα από την εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό.

Η εκδίκαση έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής 21/2 καθώς η ακριτική ομάδα δεν παρουσίασε προσωρινή διαταγή από το διοικητικό Εφετείο στο οποίο έχει προσφύγει. Αυτό πάντως, μπορεί να γίνει, εφόσον υπάρξει, μέχρι την Τρίτη 25/2 στις 12.00 το μεσημέρι που λήγει η προθεσμία για τα υπομνήματα.

Όπως είπαν άλλωστε οι νομικοί  της Ξάνθης, η υπόθεση δεν κρίθηκε ακόμη στο διοικητικό εφετείο.  Από την πλευρά της Ξάνθης ειπώθηκε ότι εκ παραδρομής δεν ενημερώθηκε η ΕΕΑ και η ΕΠΟ τον περασμένο Αύγουστο για την αλλαγή στη μετοχική σύνθεση (παρουσιάστηκε ως μεγαλομέτοχος η viamar).

Από την πλευρά του Ολυμπιακού μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι η μεταβίβαση των μετοχών πραγματοποιήθηκε για να αποκρυφτεί η  πολυιδιοκτησία με τον ΠΑΟΚ. Ολυμπιακός, Πανιώνιος, ΑΕΛ με τις πρόσθετες παρεμβάσεις τους, ζήτησαν τον υποβιβασμό της Ξάνθης και όπως ειπώθηκε από τους »ερυθρόλευκους» θα πρέπει να επιστραφούν οι βαθμοί που έχασαν οι ομάδες στους αγώνες με την Ξάνθη, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου.

Ο κ. Στράτος και οι κ.κ. Δετσαρίδης, Χριστοδούλου, Παπαδοπούλου και Δασκαλάκης εκπροσώπησαν την ΠΑΕ Ξάνθη. Η Λίνα Σουλούκου και οι κ.κ. Χατζησαβάογλου, Τσιρωνάς, Καρπετόπουλος και Βενιέρης την ΠΑΕ Ολυμπιακός, η Δόξα Τσαγκαράκη και ο Χάρης Γρηγορίου εκπροσώπησαν την ΠΑΕ Πανιώνιος και ο Αλέξης Κούγιας την ΠΑΕ ΑΕΛ.

Οι Ολυμπιακός, Πανιώνιος και ΑΕΛ ζήτησαν υποβιβασμό και πως δεν μπορεί ο κ. Μάρκου να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης, παρά μόνο να επιβάλει ποινές, ενώ η πλευρά της Ξάνθης ότι πρέπει να εξεταστεί η υπόθεση στην ουσία της από τον πρωτοδίκη. Πλέον, από την κατάθεση των υπομνημάτων και έπειτα θα έχουμε τα σπουδαία για την υπόθεση. Όσον αφορά το αν ο αθλητικός δικαστής μπει στην ουσία της υπόθεσης ή απλώς επιβάλλει τις ποινές, ο Πρωτοδίκης Χριστόφορος Μάρκου, είπε ότι δεν έχει καταλήξει ακόμη

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει πλήρες ρεπορτάζ απ’ όσα ειπώθηκαν στην εκδίκαση.

Share it