Search

Καταγγέλλει στη Λίγκα ΠΑΟΚ και Ξάνθη ο Ολυμπιακός για κάτι που έκανε και ο ίδιος το 2015!

Σε καταγγελία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης στη Λίγκα αποφάσισε να προχωρήσει ο Ολυμπιακός, για την ενέργεια τους να προσφύγουν στο διοικητικό Εφετείο για την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό των δύο ομάδων.

Οι νομικοί εκπρόσωποι της ερυθρόλευκης ΠΑΕ επεσήμαναν το πρωί πως θα προχωρήσουν άμεσα σε καταγγελία του Δικεφάλου του Βορρά και της Ξάνθης με αφορμή την προσφυγή τους στο διοικητικό Εφετείο κατά τους κύρους της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και του πορισματος του. Επικαλούμενοι το  άρθρο 35 που αναφέρει πως καμία ΠΑΕ δεν έχει δικαίωμα να απευθυνθεί στα πολιτικά δικαστήρια κάτι που εάν συμβεί αποφέρει βαρύτατη ποινή βάσει του ΚΑΠ, πιο συγκεκριμένα την αποβολή από το πρωτάθλημα μέχρι και να αποσυρθούν οι σχετικές προσφυγές από τα πολιτικά δικαστήρια.

Ενώ, λοιπόν, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ισχυρίζονται ότι σύμφωνα με το άρθρο 35 του ΚΑΠ, απαγορεύεται η προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια και, μάλιστα, προβλέπεται αποβολή από το Πρωτάθλημα για όσο διάστημα διαρκεί, είχαν κάνει και αυτοί το ίδιο το 2015!

Τότε είχαν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατά της απόφασης της ΕΕΑ, που είχε κρίνει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ασκεί διοίκηση στον Ολυμπιακό και είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 150.000 ευρώ ο ίδιος και άλλα τόσα η ομάδα, ενώ είχε απαιτηθεί να αντικατασταθεί στην προεδρία της ΠΑΕ μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η προσφυγή κατά της ΕΕΑ είναι νόμιμη, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπάγεται στο κράτος και όχι στο ποδόσφαιρο… Η οποιαδήποτε ομάδα κινδυνεύει με κυρώσεις μόνο αν προσφύγει κατά απόφασης που εκδοθεί από το πειθαρχικό όργανο (μετά την αναβολή) σε πολιτικά δικαστήρια και όχι ιεραρχικά στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό ή στο CAS. Η ΕΕΑ όμως δεν είναι πειθαρχικό ποδοσφαιρικό όργανο.

 

Share it