Search

“Βλέπουμε περίεργα πράγματα, πως μπορούν θυγατρικές εταιρείες να ελέγχουν τις μητρικές;”

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο εκ των νομικών του ΠΑΟΚ, Τάκης Μπαλτάκος και σχολίασε τη σημερινή εξέλιξη με την αναβολή της εκδίκασης για την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την απόφαση περί αναβολής: «Έγινε μια μάχη τριών ωρών, διότι η αντίθετη πλευρά δεν ήθελε να την αναβολή. Ο λόγος που ζητήσαμε την αναβολή ήταν διότι θέλαμε να παραλάβουμε από την ΕΕΑ όλα τα στοιχεία του φακέλου. Κατά περίεργο τρόπο, αντιμετωπίσαμε μια επιθετική στάση, δεν ήθελαν να δοθεί η αναβολή. Τελικά μετά από αντιδικία τριών ωρών δόθηκε η αναβολή και είμαστε ικανοποιημένοι. Πρέπει να πάρουμε τον φάκελο, να δούμε τι περιλαμβάνει, διότι βλέπουμε περίεργα πράγματα. Υπάρχει μια απόφαση που λέει ότι οι θυγατρικές εταιρείες μπορούν να ελέγχουν τις μητρικές. Υπάρχει μια απόφαση που λέει ότι τα μέλη του Δ.Σ. μπορούν να ελέγχουν τους μετόχους. Ότι μπορεί ο ιδιοκτήτης ενός βοηθητικού να ελέγχει μια ΠΑΕ. Δε μπορώ να καταλάβω πώς βγαίνουν αυτά τα πράγματα. Είναι πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας να λες ότι υπάρχει μια πρώην θυγατρική της Ξάνθης, η οποία ελέγχει την ΠΑΕ».

Για τη χρονική συγκυρία της εκδίκασης της υπόθεσης καθώς ακολουθεί ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού: «Είναι πολύ καλή εξέλιξη η αναβολή, για να μη δυναμιτιστεί ο αγώνας. Δεν έπρεπε ενόψει ενός τέτοιου αγώνα να έχουμε τέτοια θέματα».

Για την αντιδικία του με τον Αλέξη Κούγια: «Οι παρεμβάσεις που έκανα το προηγούμενο διάστημα στα μέσα ενημέρωσης ήταν με βάση αυτά που είχα διαβάσει στα σάιτ. Για να μιλήσω στο δικαστήριο ως δικηγόρος πρέπει να έχω τον φάκελο. Αν δεν τον έχω, τι να πω; Δεν ξέρω γιατί ο Κούγιας δεν ήθελε αναβολή. Έδωσαν μάχη για να μη δοθεί η αναβολή».

Για τους λόγους που τον δέχθηκε ο αθλητικός δικαστής ενώ στη συνεδρίαση της ΕΕΑ δεν έγινε δεκτός: «Σήμερα μιλήσαμε για την αναβολή. Όταν έρθει η ώρα το δικαστήριο να δικάσει τότε θα κριθεί αν μπορεί η Λάρισα να κάνει παρέμβαση. Δεν τέλειωσε το θέμα. Τη Δευτέρα θα κριθεί αυτό».

Για το αν έπαιξε ρόλο στο να δοθεί αναβολή η προσφυγή του ΠΑΟΚ στο διοικητικό εφετείο: «Βεβαίως. Είπαμε ότι υπάρχει προσφυγή στο διοικητικό εφετείο εναντίον της απόφασης της ΕΕΑ. Εκεί μπερδεύτηκαν από τον Ολυμπιακό. Δεν ήξεραν κι οι ίδιοι τι είναι η ΕΕΑ, αν είναι διοικητικό όργανο ή δικαιοδοτικό όργανο. Ένας από τους λόγους της αναβολής ήταν και αυτός».

Για το αν η σημερινή εξέλιξη συνιστά νίκη του ΠΑΟΚ: «Απολύτως. Γι’ αυτό και είμαστε ευχαριστημένοι».

Share it