Search

Photos: Ντέρμπι με τα όλα του στον Άβαντα, ισόπαλη η τοπική ομάδα με Ποντιακό

Γκολ και θέαμα χόρτασαν όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο γήπεδο του Άβαντα, εκεί όπου ο Ατρόμητος υποδέχθηκε τον Ποντιακό, στο ντέρμπι κορυφής του Νότου στην Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου.

Οι δύο μονομάχοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, με τους γηπεδούχους να παίρνουν «αέρα» δύο τερμάτων και τους φιλοξενούμενους να φέρνουν το ματς στα ίσια με δύο γκολ από το 85′ και μετά. Το αποτέλεσμα αυτό ευνοεί περισσότερο τον Άβαντα που παραμένει αήττητος και το κυριότερο, διατηρείται στην κορυφή της βαθμολογίας, έναν πόντο μπροστά από τον Ποντιακό.

Η ομάδα της Παλαγίας ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στο ματς όταν ο Αγγελακάκης σούταρε και ο Τσακουρίδης απέκρουσε σε κόρνερ κρατώντας το μηδέν στο 5′. Ο Ατρόμητος θα ανοίξει το σκορ στο 13′ με κεφαλιά του Βενετίδη μετά από κόρνερ, με τον Θωμά, αδερφού του πρωταθλητή Ευρώπης Στέλιου, να σκοράρει στο ντεμπούτο το με τον Άβαντα. Στο 28′ το γήπεδο θα παγώσει όταν Λαζαρίδης και Θώδης στην προσπάθεια τους να πάρουν κεφαλιά θα συγκρουστούν στον αέρα, με αποτέλεσμα αμφότεροι να αποκτήσουν σκίσιμο πάνω από το φρύδι. Αμέσως αντικαταστάθηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο όπου και τους έγιναν ράμματα. Με τη συμπλήρωση 40 λεπτών ο Φραγγουλίδης θα πραγματοποιήσει μία όμορφη εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους και συγκεκριμένα στο 56′, με τον ίδιο τρόπο θα απειλήσει από πλευράς Ποντιακού ο Πυλούδης, αλλά η μπάλα θα φύγει ελάχιστα εκτός εστίας. Στο 62′ ο Καπανίκας θα βγάλει σέντρα για τον Καλτσά, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου θα φύγει άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Μανωλίδης θα χάσει μοναδική ευκαιρία για τον Άβαντα όταν σε τετ α τετ δεν θα μπορέσει να νικήσει τον Χατζητζίβα που θα αποκρούσει. Στο 75′ ο αρχηγός του Ατρόμητου Φραγγουλίδης είναι αυτός που θα διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του όταν θα ευστοχήσει από τα 11 βήματα μετά το πέναλτι που κέρδισαν οι συμπαίκτες του.

Στο σημείο αυτό και με 15 λεπτά να απομένουν για το φινάλε, πολλοί πίστεψαν ότι ο Άβαντας είχε καθαρίσει το παιχνίδι. Οι παίκτες του Νότη Θάνου όμως είχαν άλλη άποψη και με πρωταγωνιστές τους Πυλούδη, Καλαϊτζίδη και Αγγελακάκη έφτασαν στην ισοφάριση. Στο 85′ ο αρχηγός Βασίλης Καλαϊτζίδης θα βρει με ωραία μπαλιά τον Αγγελακάκη και εκείνος θα πλασάρει για το 2-1. Στο 90′ ο Αγγελακάκης θα ανατραπεί από τον τερματοφύλακα του Άβαντα και ο Πυλούδης θα ευστοχήσει από την άσπρη βούλα για το 2-2. Μάλιστα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, θα χαθεί μεγάλη ευκαιρία για τον Ποντιακό να πάρει και τη νίκη. Όμορφη εκτέλεση φάουλ του Πυλούδη, προβολή του Βασίλη Καλαϊτζίδη και απόκρουση από τον Τσακουρίδη ο οποίος έσωσε την ομάδα του.

Συνθέσεις:

Ατρόμητος Άβαντα (Χρόνης Νέδος): Τσακουρίδης, Μπρίμπος, Βενετίδης, Παπαχρήστου, Τσανάκας (78′ Αλεξανδρίδης), Φραγγουλίδης, Καλτσάς, Θεοδωρίδης (85′ Δουμπουλάκης), Λαζαρίδης (28′ λ.τρ. Καπανίκας), Μανωλίδης (90′ Κομεσίδης), Γραικίδης.

Ποντιακός (Νότης Θάνος): Χατζητζίβας, Σαγκιρίδης, Πυλούδης, Απότας, Μαργαρίτης, Καλαϊτζίδης Σ., Θώδης (28′ λ.τρ. Δέλκος 82′ Λαζαρίδης), Αλεξανδρής (73′ Σταμπουλίδης), Λαμπάκος, Καλαϊτζίδης Β., Αγγελακάκης.

Διαιτητής: Κεφύλης – Βοηθοί: Τερζόπουλος, Γεωργακούδης.

Δείτε φωτογραφίες:

Share it