Search

Σπουδαία “ανατρεπτική” νίκη της Ελπίδας Σαπών επί του Πανθρακικού!

Σε ένα δυνατό παιχνίδι με πάθος για τη νίκη και από τις δύο ομάδες, η Ελπίδα Σαπών ήταν αυτή που πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο επικρατώντας με 2-1 του Πανθρακικού για την 15η Αγωνιστική της Α΄ ΕΠΣ Θράκης.

Η ομάδα της Κομοτηνής προηγήθηκε μόλις στο 9΄ με τον Βιόπουλο αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή, ισοφαρίζοντας αρχικά με τον Μπόζη στο 30΄ από το σημείο του πέναλτι και παίρνοντας τη νίκη με το τέρμα που σημείωσε ο Τριαντόπουλος στο 85΄. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Πέτρου Βιόπουλου, ο οποίος αποχώρησε από το γήπεδο σφαδάζοντας στο 60΄.

Πως αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες

Ο Βασίλης Χαριτόπουλος παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-3-3 με τον Νταφόπουλο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Χαριτόπουλο, Πασσά, Λειβαδιώτη και Μπαμπούρη. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Τριαντόπουλος, Φούντας, έχοντας δεξιά τον Κούτζη, αριστερά τον Ζήνωνος και «δεκάρι» τον Χαϊνάκη. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μπόζης

Ο Νίκος Μπαχαρίδης παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1 έχοντας τον Κεχαγιά κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά τους Παύλου, Ζαγγουλο, Ζήκο και Κυριαλάνη, στα χαφ τους Τσιανάκα, Τοπάλι, δεξιά τον Νάνο, αριστερά τον Ρομπέρ, δεκάρι τον Βιόπουλο και στην κορυφή της επίθεση τον Ρομπέρ.

Η εικόνα της αναμέτρησης

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Πανθρακικό καθώς μετά από ατομικό λάθος του Χαριτόπουλου, ο Ρομπέρ έστρωσε την μπάλα στον Βιόπουλο, ο οποίος προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 9΄. Η ομάδα της Κομοτηνής από εκείνο το σημείο και μετά δεν πατούσε όμως καλά ενώ η Ελπίδα όλο και ανέβαζε την πίεση της, ξεπερνώντας το σοκ του γρήγορου τέρματος που δέχθηκε. Έτσι στο 29΄ μετά από κακή συνεργασία και επιπολαιότητα στο αριστερό άκρο της άμυνας, η Ελπίδα κέρδισε πέναλτι με τον Μπόζη να νικάει τον Κεχαγιά ισοφαρίζοντας στο 30΄.

Ο Πανθρακικός μπήκε λίγο πιο φουριόζος στο δεύτερο μέρος απειλώντας την εστία του Νταφόπουλου με τον Ρουμπιέ και τον Ρομπέρ αλλά ο Νταφόπουλος ήταν σε πολύ καλή μέρα. Μάλιστα οι «Πράσινοι» της Κομοτηνής είδαν μετά από σουτ από αριστερά του Ρομπέρ, η μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν εκ νέου. Με το παιχνίδι να έχει αποκτήσει πολύ καλό ρυθμό αλλά και την Ελπίδα να είναι πολύ αποτελεσματική στις αντεπιθέσεις, ολοκληρώθηκε η μεγάλη ανατροπή στο 85΄. Ο Τριαντόπουλος με σουτ από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και στη συνέχεια πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαιχτών του.

Ο Πανθρακικός προσπάθησε να ξεπεράσει το σοκ του δεύτερου τέρματος, χωρίς όμως επιτυχία με αποτέλεσμα να γνωρίσει την πρώτη ήττα για το 2020, την ίδια στιγμή που οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της Ελπίδας πανηγύριζαν αυτήν την σπουδαία νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν το φινάλε αποβλήθηκε ο Παναγιώτης Καρασιούνας.

MVP της αναμέτρησης

Ο τίτλος θα δοθεί εξ ημισείας στον Νταφόπουλο και τον Λειβαδιώτη, οι οποίοι είναι καταλυτικοί παράγοντες ώστε η Ελπίδα να έχει την καλύτερη αμυντική επίδοση, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά. Το γκολ που δέχθηκε η Ελπίδα προήλθε από ατομική λάθος καθώς κατά γενική ομολογία η ομάδα των Σαπών έχει την καλύτερη αμυντική λειτουργία. Ο Νταφόπουλος δήλωσε «παρών» όπου χρειαζόταν ενώ ο Λειβαδιώτης δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους επιθετικούς να απειλήσουν.

Η ταυτότητα της αναμέτρησης

Διαιτητής: Καραγιάννης , Βοηθοί: Δανδανίδης, Καρακασίδης

Ελπίδα Σαπών (Χαριτόπουλος): Νταφόπουλος, Χαριτόπουλος, Μπαμπούρης, Πάσσας, Λειβαδιώτης, Φούντας, Τριαντόπουλος, Μπόζης (85΄ Μανουσάκης), Κούτζης, Ζήνωνος (75΄ Κουδούνης), Χαϊνάκης

Πανθρακικός (Μπαχαρίδης): Κεχαγιάς, Παύλου, Κυριαλάνης, Ζήκος, Ζαγγουλος, Τσιανάκας (85΄ Παπαδόπουλος), Νάνος (89΄ Κλεισιώτης), Τοπάλι (65΄ Καρασιούνας), Ρουμπιές, Βιόπουλος (60΄ Κονόμι), Ρομπέρ

Πηγή: paratiritis-news.gr

Share it