Search

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Ξάνθης και η μάχη μέχρι τέλους για την εξάδα! Το μενού των διεκδικητών τρεις στροφές πριν το φινάλε

Τεράστια ευκαιρία πέταξε στα “σκουπίδια” η Ξάνθη που κόλλησε το μηδέν με τον Πανιώνιο(απο τον οποίο έχει “χάσει” 5 βαθμούς φέτος) και δεν κατάφερε να προσπεράσει τον ΟΦΗ, και έτσι η μάχη για την εξάδα μένει “καυτή” και όπως όλα δείχνουν θα γίνει μεγάλη μάχη μέχρι το φινάλε.

Άλλωστε πολλά απο τα παιχνίδια που έμειναν για το φινάλε της κανονικής περιόδου είναι μεταξύ των ομάδων που μάχονται για μια θέση στην εξάδα, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξουν και οι ομάδες που ήδη έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Final 4.

Ας δούμε όμως τι περιλαμβάνει το μενού των διεκδικητών. Ο ΟΦΗ παραμένει σε θέση ισχύος ωστόσο έχει και πολύ δύσκολο πρόγραμμα κυρίως τα δύο ματς που ακολουθούν με το καθοριστικό ματς με τον Ατρόμητο στο Ηράκλειο αλλά και αυτό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Η Ξάνθη μετά την χαμένη ευκαιρία με τον Πανιώνιο καλείται να κάνει το…αυτονόητο και να κερδίσει τη Λαμία στα Πηγάδια και εν συνεχεία να παίξει τα ρέστα της με Ατρόμητο στο Περιστέρι και ΠΑΟΚ στην έδρα της.

Ο Ατρόμητος που έχασε στο φινάλε απο τον Ολυμπιακό δείχνει ανεβασμένος στα τελευταία ματς, ωστόσο είναι και η ομάδα με το πιο δύσκολο πρόγραμμα απ’ όλους καθώς έχει να παίξει με ΟΦΗ εκτός, Ξάνθης εντός ενώ την τελευταία αγωνιστική θα παίξει στην Θεσσαλονίκη με Άρη. Ο επίσης ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα Αστέρας έχει μπει για τα καλά στο κόλπο της εξάδας όμως έχει και αρκετά αμφίρροπο μενού για το φινάλε με δύο ταξίδια στην Θεσσαλία ενώ εντός εχει μόνο το ματς με τον Παναθηναϊκό.

Η Λάρισα που με την εικόνα της στα τελευταία ματς δείχνει πως δεν μπορεί να ακολουθήσει την μάχη έχει μπροστά της το πολύ δύσκολο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Λάρισα ενώ θα ακολουθήσουν το Θεσσαλικό ντέρμπι στο Βόλο και το εντός με Αστέρα. Η επόμενη αντίπαλος της Ξάνθης Λαμία δείχνει περισσότερο να ψάχνει βαθμούς για να είναι άνετη στα play out καθώς και το πρόγραμμα της είναι αρκετά δύσκολο για να μπορέσει να κυνηγήσει κάτι έχοντας να παίξει σε Ξάνθη και Ηράκλειο ενώ το μόνο εντός είναι με Άρη.

Τέλος ο Βόλος μοιάζει να έχει το πιο βατό πρόγραμμα απ’ όλους έχοντας και το ματς της Δευτέρας με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ενώ ακολούθως έχει δύο παιχνίδια στην έδρα του με Τρίπολη και Λάρισα που αν μη τι άλλο δίνει την ελπίδα στην ομάδα του Βόλου να ελπίζει πως μπορέσει να κάνει την “έκπληξη”

Αναλυτικά το μενού των “μονομάχων”, στην παρένθεση οι βαθμοί των ομάδων αλλά και σε ποιο γήπεδο θα δώσουν τα εναπομείναντα ματς:

ΟΦΗ(28): Ατρόμητο(εντός), ΑΕΚ (εκτός), Λαμία(εντός)

ΑΟ ΞΑΝΘΗ(28): Λαμία(εντός), Ατρόμητο(εκτός), ΠΑΟΚ(εντός)

Ατρόμητος(26): ΟΦΗ(εκτός), Ξάνθη(εντός), Άρη(εκτός)

Αστέρας Τρίπολης(26):  Βόλος(εκτός), Παναθηναϊκό(εντός), Λάρισα(εκτός)

Λάρισα(26): ΠΑΟΚ(εντός), Βόλο(εκτός), Αστ. Τρίπολης(εντός)

Λαμία(25): Ξάνθη(εκτός), Άρη(εντός), ΟΦΗ(εκτός)

Βόλος(25): Παναιτωλικό(εκτός), Αστ. Τρίπολης(εντός), Λάρισα(εντός), Παναθηναϊκό(εκτός)

Share it