Search

Video: “Πυρά” προς την απερχόμενη διοίκηση του ΤΑΑ από τον πρόεδρο του Εθνικού Α. Μεσινέζη

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης Αυγερινός Μεσινέζης.

Στο πλαίσιο αυτής απάντησε στα όσα δήλωσε την Τρίτη στην Δέλτα Τηλεόραση ο πρώην πλέον γραμματέας του ΤΑΑ Παύλος Σ. Μιχαηλίδης, αλλά στάθηκε και σε άλλα θέματα που αφορούν το βόλεϊ.

Αποχώρηση και όχι παραίτηση

«Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθήσαμε την προχθεσινή συνέντευξη του κ. Μιχαηλίδη στη Δέλτα Τηλεόραση σχετικά με την αποχώρηση και όχι παραίτηση, όπως ειπώθηκε, του ΤΑΑ. Ενημερωτικά σας πληροφορούμε ότι χθες (Τετάρτη) κατατέθηκε εγγράφως η παραίτηση του ΤΑΑ. Άρα οτιδήποτε άλλο δεν εξυπηρετεί τίποτα», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του Εθνικού.

Σε σχέση με το επίμαχο έγγραφο που εστάλη από τον Ερασιτέχνη Εθνικό στην ΕΟΠΕ και την ΕΣΠΕΘΡ για συμμετοχή της ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα, ο Μεσινέζης είπε: «Ακούσαμε ότι εξαιτίας αυτού του εγγράφου υπήρξε δυσπιστία και άσχημο κλίμα στην ΕΣΑΠ για την ίδια και την ομάδα. Ακούστηκε ότι εξαιτίας αυτού δεν βρέθηκαν χορηγίες.

Εάν αυτό είναι μομφή για τον Ερασιτέχνη, γιατί δεν αποτελεί μομφή και για την ίδια την κα Λουπασάκη που ήταν ενήμερη και έγινε με δική της αίτηση; Και υπάρχουν ντοκουμέντα . Η επιστολή προετοιμάστηκε από τον σύλλογο, ρωτήθηκε η κα Λουπασάκη στις 27 Αυγούστου, και στις 29 απεστάλη στην ΕΟΠΕ. Όλα αυτά σχετικά με την επιστολή δεν ευσταθούν. Αν κάποιος πρέπει να κατηγορηθεί είναι και η κα Λουπασάκη.

Προφανώς ο κ. Μιχαηλίδης δεν ενημερώθηκε από την πρόεδρό του και εκτίθεται ανεπανόρθωτα και ας μην κατηγορεί τον σύλλογο. Εμείς λειτουργούμε στο συμφέρον του συλλόγου και οφείλουμε με κάθε μας ενέργεια να διαφυλάξουμε την λειτουργία όλων των τμημάτων και του βόλεϊ. Από την στιγμή που υπήρχε κίνδυνος για τη συμμετοχή της Volley League, έπρεπε και φροντίσαμε να διαφυλάξουμε ότι θα κατέβουν στα πρωταθλήματα αλλά και θα τα αγωνιστικά τμήματα. Άνθρακας λοιπόν ο θησαυρός του κ. Μιχαηλίδη. Ας μην κατηγορούμε μόνο τον Ερασιτέχνη και ας δούμε και τις δικές μας ευθύνες και παραλείψεις. Ότι δεν μπόρεσαν να τους στηρίξουν με την δικαιολογία του εγγράφου αυτό δεν ευσταθεί».

Οικονομική βοήθεια και επιχορήγηση από το Δήμο

Σε ότι αφορά την οικονομική βοήθεια του συλλόγου, ο ίδιος ο σύλλογος δεν έχει δικά του έσοδα. Μόνο τις συνδρομές των μελών που πάνε για τα λειτουργικά έξοδα. Σ ε ότι αφορά το θέμα της οικονομικής επιχορήγησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης «το μεγαλύτερο κομμάτι πήγε στα χρέη του ΤΑΑ. Το 60% της επιχορήγησης πήγε για να πληρωθούν χρέη του. Αν θέλουν ο κ. Μιχαηλίδης και η κα. Λουπασάκη να ενημερωθούν λεπτομερώς, ας έρθουν να ρωτήσουν. Διαθέσιμα χρήματα δεν υπάρχουν είναι ξεκάθαρα και αυτό θα το αποδείξει ο έλεγχος της Εξελεγκτικής Επιτροπής».

Το σήμερα και η κατάσταση της ομάδας

Σε σχέση με το σήμερα, ο πρόεδρος Αυγερινός Μεσινέζης ανέφερε: «μετά την ανακοίνωση παραίτησης εμείς από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για την παραίτηση του ΤΑΑ, ήρθαμε σε επαφή άμεσα με τους αθλητές και τους τεχνικούς της ομάδας. Αυτό που διαπιστώσαμε σε πρώτη φάση είναι ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση ούτε οι ίδιοι. Αυτό για εμάς είναι απαράδεκτο. Όλα αυτά που ακούγαμε ότι είναι τυπικοί, μια γροθιά,κάνουμε, ράνουμε, πέφτουν όλα στο κενό. Πλέον η ομάδα θα πάει στην Αθήνα οργανωμένα σαν αποστολή, όπως πρέπει. Θα πάνε την Παρασκευή, θα μείνουν εκεί, θα δώσουν τον αγώνα τους και θα επιστρέψουν. Μακάρι να είχαμε χρόνο πιο πριν για να κλείσουμε αεροπορικά εισιτήρια. Κάποιοι που επιθυμούσαν να φέρουν δυσκολίες διαψεύστηκαν. Ο ερασιτέχνης θα είναι για όλα τα τμήματα αλλά ιδιαίτερα για το βόλεϊ».

Η επόμενη μέρα

Σε ότι αφορά τις επόμενες κινήσεις, ο κ. Μεσινέζης ανέφερε: «Εχουμε ήδη κινήσει τις διαδικασίες για την διάδοχη κατάσταση στο ΤΑΑ. Ηδη συγκαλέσαμε στον προβλεπόμενο χρόνο έκτακτη Γενική Συνέλευση. Διάθεση όλων είναι η ομάδα να συνεχίσει στο πρωτάθλημα και να συνεχίσει την παρουσία της, άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα. Η ιστορία και η διάθεση όλων μας, επιβάλλουν να την στηρίξουμε και εγγυόμαστε ότι η ομάδα θα τελειώσει το πρωτάθλημα κανονικότατα. Όσο για την διάδοχη κατάσταση, θα την διαπιστώσετε στο τέλος της Γενικής Συνέλευσης».

Το ύψος των χρεών

Σε ερώτηση για τα συνολικά χρέη του ΤΑΑ Εθνικός είπε: «Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν χρέη. Μέχρι και την προηγούμενη ΓΣ που είχαμε το πόρισμα της Εξελεγκτικής ήταν περίπου 180.000. Για να έχουμε πλήρη εικόνα πρέπει να γίνει ο έλεγχος της Εξελεγκτικής στα οικονομικά δεδομένα του προηγούμενου ΤΑΑ».

Για το άσχημα κλίμα και την έλλειψη συνεργασίας με το προηγούμενο ΤΑΑ

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να υπάρχει αισιοδοξία ότι θα προκύψει νέα διοίκηση για το ΤΑΑ: «Θα θελα να διευκρινίσω ότι το άσχημο κλίμα δεν το πυροδοτήσαμε εμείς. Η άλλη πλευρά το έκανε προφανώς για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και μια ωραία μέρα είδαμε μια παραίτηση. Ακούστηκε ότι δεν βοηθήσαμε και δώσαμε μόνο 400 ευρώ. Ναι, τόσα δώσαμε γιατί τόσα μπορέσαμε. Αλλά όταν ένας άνθρωπος αυτοπροβάλλεται δεν έχει καταλάβει τις ευθύνες που επωμίζεται; Έχει μεγάλα οικονομικά βάρη, την λειτουργία του και τόσα άλλα. Οι εθελοντές που ήρθαν να προσφέρουν τον εαυτό τους για να διοικήσουν το τμήμα, δεν είχαν κάνει τα κουμάντα τους; Τον προϋπολογισμό τους; Είναι προτιμότερο ειλικρινές να πεις ότι δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη παρά να πάρεις ένα τμήμα και να το ρίξεις στα βράχια. Και τότε στη ΓΣ διευκρινίσαμε ότι παρά τις επαφές που είχαμε δεν βρέθηκε άνθρωπος να αναλάβει. Είχαμε την διάθεση να στηρίξουμε το ΤΑΑ αλλά με αυτές τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν και με το να μας πετροβολούν συνέχεια, ήταν αδύνατη η συνεργασία. Απαιτήθηκε από την αρχή η συνδιαχείρηση. Θα έχει μεν το απόλυτο της διοίκησης το ΤΑΑ και εμείς την συνευθύνη, κάτι που δεν επρόκειτο να γίνει αποδεκτό. Ο καθένας που αναλαμβάνει διοίκηση αναλαμβάνει και την ευθύνη. Αυτή ήταν η απαρχή των κακών σχέσεων. Παρόλα αυτά κάναμε κ άλλες κινήσεις. Σημασία έχει το σήμερα και πως θα συνεχίσουμε. Θέλουμε να στηρίξουμε την ομάδα ιδιαίτερα τους αθλητές. Η προηγούμενη πράξη όπως παίχτηκε δεν τιμά τον σύλλογο και την συγκεκριμένη πλευρά που κίνησε όλα τα νήματα για να μας συκοφαντήσει».

Η απάντηση για τις επιχορηγήσεις του δήμου

Σε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την πλευρά των ΤΑΑ υπήρξε η επισήμανση ότι δεν πήγαινε η επιχορήγηση του Δήμου που ήταν για το βόλεϊ στο τμήμα και τι ότι η διοίκηση δεν αγόρασε ούτε διαρκείας.

Σύμφωνα με τον κο Μεσινέζη, «σε ότι αφορά την επιχορήγηση , αυτή δίνεται στον ερασιτέχνη και όχι στο ΤΑΑ, το ορίζει ο νόμος. Σε κανέναν δημοτικό συμβούλιο δεν ακούστηκε ότι πάει στο βόλεϊ. Η απόφαση το λέει ρητά «για όλα τα τμήματα». Δεν είμαστε διοίκηση των περιπτέρων και των μαγαζιών. Κάθε χρόνο βοηθούσαμε. Την προπέρσινη επιχορήγηση την πήρε όλη το ΤΑΑ και πιο πριν σχεδόν όλα τα ποσά. Γιατί το κάναμε; Κάθε φορά το ΔΣ συνέρχεται, βλέπει τις ανάγκες και βοηθά. Τέσσερα χρόνια όλα τα υπόλοιπα τμήματα ματώσανε. Καθυστερήσαμε άλλες ομάδες να ανέβουν σε κατηγορίες,. Δυο χρόνια πλην του φετινού πολεμούσαμε να σώσουμε την ομάδα στα play out. Η περσινή χρονιά μας φόρτωσε ένα μεγάλο χρέος 86 χιλιάρικα. Από που θα βγουν αυτά; Όλες τις χορηγίες το ΤΑΑ τις έπαιρνε. Τα άλλα τμήματα φυτοζωούν απλά με τις συνδρομές των μελών τους».

Σε σχέση με τις κατηγορίες ότι τα μέλη της διοίκησης του Ερασιτέχνη δεν αγόρασαν ούτε διαρκείας, είπε: «Τα προηγούμενα 5-6 χρόνια ο κ. Μιχαηλίδης που ήταν; Αχρωμος, άοσμος και άυλος; Εμφανίστηκε να βοηθήσει τον σύλλογο; Που έρχεται, μας κουνάει το δάχτυλο και μας κατηγορεί; Αντί να υπάρξουν ήπιοι τόνοι, μας απευθύνει τέτοιες κατηγορίες; Εκείνος πότε είχε πάρει διαρκείας πριν αναλάβει στο ΤΑΑ; Και αν θέλουν ας έρθουν να μας διώξουν και ας αναλάβει ο κ. Μιχαηλίδης την προεδρία του συλλόγου».

«Εμείς είμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα. Εμφύλιος τέλος»

Αμέσως μετά ο κ. Μεσινέζης ανέφερε: «Να ξέρουν κάποιοι, αυτή η διοίκηση που πρόσφατα εξελέγη, δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Εμείς είμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα, και ειμαστε και εθελοντές- να τονιστεί αυτό. Εμείς θα συνεχίσουμε εκτός αν υπάρξει ανωτέρα βία.. Ως εδώ και μη παρέκει. Ξεκίνησαν έναν εμφύλιο με τον Ερασιτέχνη για να κερδίσουν μια δικαιολογία για να παραιτηθούν. Αν θέλουν, να το πουν ευθέως, όχι να κατηγορούν άλλους για την δική τους ανεπάρκεια. Ξεκίνησαν έναν εμφύλιο με τον Ερασιτέχνη για να κερδίσουν μια δικαιολογία για να παραιτηθούν».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο της Δέλτα ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου:

Η απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης ανήκει στον συνάδελφο Γιώργο Πανταζίδη που είχε το ρεπορτάζ.

Share it