Search

Η Ένωση Στρατιωτικών βράβευσε τον λοχία και ποδοσφαιριστή-ήρωα του Κουτσού Χρήστο Γκιαουράκη!

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ),  βράβευσε το μέλος της, ΕΠΟΠ Λοχία Πεζικού Χρήστο Γκιαουράκη που υπηρετεί στο Δ΄ΣΣ στην Ξάνθη, ο οποίος είχε καταφέρει να σώσει την ζωή ενός άνδρα, λίγο πριν πέσει  στο κενό, από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην Ξάνθη.

Στις 19 Αυγούστου 2019, ακούγοντας τις φωνές, της συζύγου του άτυχου άνδρα που καλούσε σε βοήθεια, λειτούργησε άμεσα και αποφασιστικά σπάζοντας την πόρτα της εισόδου της οικοδομής και του διαμερίσματος και μέσα σε ελάχιστα λεπτά, κατάφερε με την βοήθεια άλλων δυο συμπολιτών του, που προσέτρεξαν για βοήθεια, να ανεβάσουν τον άνδρα στο μπαλκόνι.

Όμως δεν τελείωσε εκεί το επεισόδιο αφού χρειάστηκε να προσφέρει Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση στον συμπολίτη μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, αφού είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο.  Μάλιστα λόγω της έντονης προσπάθειας που κατέβαλε τραυματίστηκε ελαφρά στον ώμο και χρειάστηκε να μεταβεί στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, βράβευσαν κατά την διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης τον συνάδελφο τους, για την πράξη του με μια εικόνα Αγίου

Ο Πρόεδρος της Ένωσης απευθυνόμενος στον ΕΠΟΠ Λοχία Χρήστο Γκιαουράκη,  τόνισε:

” Αγαπητέ συνάδελφε, φίλε Χρήστο,  στο πρόσωπο σου τιμούμε τον Έλληνα στρατιωτικό, ο οποίος με περίσσιο θάρρος και αποφασιστικότητα συνέβαλλε τα μέγιστα για να σωθεί η ζωή ενός συνανθρώπου μας από βέβαιο θάνατο. Αισθανόμαστε υπερήφανοι  και μας συγκινεί η μεγαλοψυχία  και η αυταπάρνηση που επέδειξες, αποδεικνύοντας εμπράκτως την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος και της συνεισφοράς προς το κοινωνικό σύνολο από τους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Εύχομαι ο Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης ο Προστάτης της Ένωσης μας, να προστατεύει και να ευλογεί εσένα και την οικογένειά σου, χαρίζοντας σας υγεία και δύναμη”.

Ο Λοχίας ΕΠΟΠ Πεζικού Χρήστος Γκιαουράκης  εμφανώς συγκινημένος και με  ταπεινότητα, ευχαρίστησε το σύνολο των μελών της ΕΣΠΕΑΜ/Θ για την τιμή που του επιφύλαξαν, θεωρώντας ως πολύ ξεχωριστή την βράβευση από μεριάς των συναδέλφων του.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ Π. ΜΕΛΑ ΚΟΥΤΣΟΥ

ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ

Share it