Search

Ιστορικό Δημοψήφισμα ετοιμάζεται στον Δήμο Ιάσμου! (+Video)

Την πρόθεση διεξαγωγής τοπικού δημοψηφίσματος ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά, από τον Ίασμο, ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν. Μετά από κλειστή σύσκεψη με τα μέλη της παράταξής του, ο δήμαρχος ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Όπως αναφέρει και ο Διονύσης Βοργιάς στο άρθρο του στον Χρόνο, το θέμα του δημοψηφίσματος θα είναι η ίδρυση ή μη Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Ιάσμου (ΔΕΥΑΔΙ). Θυμίζουμε ότι πριν δύο εικοσιτετράωρα το δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου δεν ψήφισε θετικά (με ψήφους 13-14) την ίδρυση της ΔΕΥΑΔΙ.

Ο νέος εκλογικός νόμος, Κλεισθένης, δίνει τη δυνατότητα στους κατά τόπους δημάρχους να διενεργούν δημοψηφίσματα, αλλά μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει κάτι αντίστοιχο σε άλλο Δήμο.

Για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο θα έχει αποφασιστικό κι όχι απλώς γνωμοδοτικό χαρακτήρα εάν εν τέλει διενεργηθεί, χρειάζεται απόφαση δημοτικού συμβουλίου με 2/3 των ψήφων.

Παράλληλα ο  Δήμαρχος Ιάσμου Μουμίν Οντέρ αποφάσισε να ανακαλέσει το δικαίωμα υπογραφών που είχε δώσει πριν μερικούς μήνες στους τοπικούς προέδρους του Δήμου Ιάσμου.

Ωστόσο, αυτή η απόφασή του δεν αφορά όλους τους τοπικούς προέδρους, αλλά μόνο όσους προέρχονται από την παράταξη του Κυριάκου Αμούτζα.

https://www.facebook.com/onter.moumin/videos/2643671672336931/

Share it