Search

Οι δικαστικές περιπέτειες του προέδρου της ΕΕΑ που εισηγήθηκε τον υποβιβασμό Ξάνθης και ΠΑΟΚ!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προέβη σε μια εισήγηση σκάνδαλο ζητώντας την ανάκληση του πιστοποιητικού των ΠΑΟΚ και Ξάνθης για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας.

Υπέρ του υποβιβασμού Ξάνθης και ΠΑΟΚ και μάλιστα ιδιαίτερα ένθερμα ήταν ο Πρόεδρος της ΕΕΑ κ. Τζουλάκης(δείτε ΕΔΩ). Αξίζει να κάνουµε µια αναδροµή στο βιογραφικό του Νικόλαου Τζουλάκη

Ο κ. Τζουλάκης κατά το παρελθόν διετέλεσε επί τριετία και πρόεδρος της ∆ευτεροβάθµιας Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης στην ΕΠΟ. Ανάµεσα στις θητείες του σε Κρήτη και Σύρο, αλλά και τις δεκάδες υποθέσεις που είχε κληθεί να χειριστεί, ο επίτιµος αντεισαγγελέας Εφετών υπήρξε αρκετές φορές αρνητικός πρωταγωνιστής δικαστικών εξελίξεων.

Και παρότι βρέθηκε αντιµέτωπος µε βαριές καταγγελίες, ο κ. Τζουλάκης τελικά απαλλάχθηκε. Ηταν Ιανουάριος του 2006 όταν ο τότε εισαγγελέας Εφετών Κρήτης, Νικόλαος Τζουλάκης, κατέθετε επί πέντε ώρες ενώπιον του τότε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, καθώς φερόταν ως ύποπτος µεταξύ άλλων για δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος. Μάλιστα, ο αντεισαγγελέας που άφησε εποχή για το ρεκόρ παραµονής του στα Χανιά, αγγίζοντας την 20ετία στην ίδια πόλη, φέρεται να είχε παραλειφθεί εκείνο το διάστηµα από τις προαγωγές µετά τις καταγγελίες για έκνοµη συµπεριφορά.

Επειτα από σαρωτικό έλεγχο των πόθεν έσχες των δικαστών και εισαγγελέων αποκαλύφθηκαν σοβαρά ευρήµατα, καθώς περισσότεροι από 200 φέρονταν να είχαν είτε αποκρύψει σηµαντικά περιουσιακά στοιχεία, είτε παραλείψει να υποβάλουν δηλώσεις από αµέλεια.

Μάλιστα, ο κ. Τζουλάκης είχε τεθεί και σε προσωρινή αργία για την υπόθεση του πόθεν έσχες του, ενώ είχε κατηγορηθεί για διαφορά ποσού 25 εκατοµµυρίων δραχµών στη δήλωση, την οποία ο ίδιος απέδωσε σε οικονοµικά στοιχεία της συζύγου του που δεν γνώριζε εκείνος, καθώς αυτά αποκτήθηκαν από εκείνη σε περίοδο που οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές και δεν διέµεναν µαζί.

Τέσσερα χρόνια µετά τις πρώτες καταγγελίες, ο Αρειος Πάγος αποφάσισε την παραµονή του κ. Τζουλάκη στο εισαγγελικό σώµα, απορρίπτοντας µε συντριπτική πλειοψηφία το αίτηµα για απόλυσή του, λόγω της εµπλοκής του ονόµατός του σε υποθέσεις του παραδικαστικού κυκλώµατος. Οι παροικούντες το Θέµιδος Μέλαθρον αναφέρουν ότι εκείνη την εποχή γνωστός αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε λόγο για «άδικη στοχοποίηση δικαστών» και για «διώξεις µε επισφαλή και διογκωµένα στοιχεία».

Οι υποθέσεις που είχαν ανακύψει σε βάρος του κ. Τζουλάκη αφορούσαν σε δύο καταγγελλόµενες παρεµβάσεις σε δικαστές και υγειονοµικούς υπαλλήλους για να διευκολύνουν γνωστούς του, αλλά και την άσκηση επιρροής σε δύο δικαστές για αντίστοιχες υποθέσεις. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι απλώς ζήτησε να επισπευσθεί η έκδοση σχετικών αποφάσεων, καθώς υπήρχαν παράπονα για καθυστερήσεις. «Τα περί παρεµβάσεων είναι υπερβολές που σχετίζονται µε τη στοχοποίησή µου» φέρεται να έλεγε ο ίδιος. Μία από τις υποθέσεις πάντως για την οποία κατηγορήθηκε ότι παρενέβη αφορούσε στη διευκόλυνση κατηγορούµενου οδηγού σε θανατηφόρο τροχαίο, ο οποίος εργαζόταν σε επιχείρηση φίλου του, ισχυρισµό που επίσης αρνήθηκε κατηγορηµατικά.

Πηγή: Ethnos.gr

 

Share it