Search

Έκτη στην Ευρώπη η Εθνική γυναικών που ηττήθηκε από την Ιταλία!

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο των γυναικών ολοκληρώθηκε για την Εθνική ομάδα η οποία στο τελευταίο της παιχνίδι ηττήθηκε με 7-5 από την Ιταλία και κατέλαβε την έκτη θέση στην Βουδαπέστη. Πλέον, ο Γιώργος Μορφέσης και οι αθλήτριες του στρέφονται στο προολυμπιακό τουρνουά της Ρώμης και την πρόκριση στο Τόκιο.

Η Εθνική μας προηγήθηκε με πανέξυπνη λόμπα από την Κώτσι, όμως οι Ιταλίδες απάντησαν με επί μέρους 3-0. Με δύο τέρματα της Γκαριμπότι και ένα από την Έμολο διαμορφώθηκε το 3-1. Η Εθνική απάντησε με γκολ από τις Μαργαρίτα Πλευρίτου και Ελευθεριάδου για να κλείσει το πρώτο οκτάλεπτο με το σκορ στο 3-3.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου η Μπιανκόνι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε προβάδισμα εκ νέου στην Ιταλία, ενώ η Τσιαπίνι έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα της. Για να καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα η Ελλάδα χρειάστηκε να περάσουν έξι λεπτά με την Ελευθερία Πλευρίτου να μειώνει σε 4-5. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, αφού η Χρυσή Διαμαντοπούλου έκανε μία τεράστια απόκρουση σε κόντρα των Ιταλίδων στην τελευταία επίθεση.

Στο τρίτο οκτάλεπτο κυριάρχησαν οι άμυνες των δύο ομάδων. Είναι χαρακτηριστικό πως σημειώθηκε μόλις ένα τέρμα και αυτό από την Ταμπάνι η οποία έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην Ιταλία. Η Αβένιο ανέβασε τη διαφορά στα τρία τέρματα για τις Ιταλίδες στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ενώ η Ξενάκη έβαλε τέλος στην επιθετική ανομβρία της Ελλάδας μετά από 13 λεπτά. Φυσικά, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στα διαφορετικά κριτήρια των διαιτητών στα σφυρίγματά τους και σε αυτό το ματς αφού οι Ιταλίδες έβγαλαν 3,5 οκτάλεπτα με μόλις δύο αποβολές!

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι στο σκορ με το τελικό 7-5 να σφραγίζει τις προσπέθεις των δύο ομάδων.

Ελλάδα – Ιταλία 5-7

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 0-1, 1-1

Ελλάδα: Χ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 1, Αβραμίδου, Μυριοκεφαλιτάκη, Μπενέκου, Κώτσια 1, Νίνου, Ε. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Σταματοπούλου

Ιταλία: Γκορλέρο, Ταμπάνι 1, Γκαριμπότι 2, Αβένιο 1, Κουεϊρόλο, Αγιέλο, Μαρλέτα, Μπιανκόνι 1, Έμολο 1, Παλμιέρι, Τσιαπίνι 1, Καρέγκα, Σπαράνο

Πηγή: sport24.gr

Share it