Search

Τα… απόνερα του ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού, από τον Μπάγεβιτς στον… Δημητρόπουλο

Ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού σήμερα και το… ρολόι πάει 20 χρόνια και δύο μήνες πίσω. Στις 15 Νοεμβρίου 1999, στο «Νίκος Γκούμας» με διαιτητή τον Βαγγέλη Δημητρόπουλο και σε κεκλεισμένων των θυρών ματς ο Ολυμπιακός νικά 2-0, στο ντεμπούτο του Αλμπέρτο Μπιγκόν και με την «Ενωση» να έχει τεράστια παράπονα από τα σφυρίγματα του.

Στο 0-0 δεν έδωσε πέναλτι στην ΑΕΚ σε τράβηγμα του Μαλαδένη από τον Ελευθερόπουλο (αν το σφύριζε, θα ήταν και κόκκινη) και αργότερα έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό, απέβαλε σωστά τον Καλλιτζάκη για μαρκάρισμα στον Τζιοβάνι αλλά με τα λανθασμένα σφυρίγματά του είχε κάνει τους «κιτρινόμαυρους» να εκνευριστούν. Απόρροια τούτων ο Μιχάλης Κασάπης να κλωτσήσει τον Πατρινό διαιτητή, με συνέπεια να τιμωρηθεί αργότερα με 24 αγωνιστικές ενώ μετά τη λήξη ακολουθεί πανδαιμόνιο: ο «Νίντζα» πετάει τη φανέλα, βρίζει τον Δημητρόπουλο και τον συγκρατεί ο Νίκος Πανταζής από το να κατευθυνθεί προς τα «μάρμαρα» του γηπέδου, απειλητικά προς τον τότε πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Βίκτωρα Μητρόπουλο ενώ υπήρχαν πυροβολισμοί στο members club σε διένεξη που είχε ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τον Μητρόπουλο, ο σωματοφύλακας του δεύτερου έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα στα επίσημα, όπου επικρατούσαν σκηνές… Far West. Το ξύλο μεταξύ σωματοφυλάκων και λιγοστών, παριστάμενων οπαδών είναι αδιανόητο και ο Δημητρόπουλος φυγαδεύεται.

Foxbet, το καλύτερο site για το στοίχημα στην Ελλάδα

Κατόπιν, οι Ατματσίδης, Νικολαΐδης και Κασάπης ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την Εθνική: ο Ατματσίδης δεν αγωνίστηκε ποτέ ξανά με τη φανέλα της ενώ για Ντέμη και Κασάπη το «εμπάργκο» κράτησε δυο χρόνια (επέστρεψαν στην γαλανόλευκη επί Οτο Ρεχάγκελ).

Τούτο ήταν ίσως το κορυφαίο ματς της αντιπαλότητας ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό που… γιγαντώθηκε με τη φυγή του Ντούσαν Μπάγεβιτς το 1996 για τον Ολυμπιακό, παρά τη δημόσια υπόσχεσή του περί ανανέωσης συμβολαίου. Προφανώς μπορεί κάποιος να θυμηθεί πολλά ντέρμπι ακόμη ανάμεσά τους…

Στα… του σήμερα, η βελτιωμένη «Ενωση» με τρεις νίκες και ήττα στην Τούμπα στο τελευταίο καρέ αγώνων θα έχει τον Μάσιμο Καρέρα για ένατο επίσημο παιχνίδι στον πάγκο ενώ επιστρέφουν οι Κρστίτσιτς και Λιβάια που εξέτισαν. Ο Ολυμπιακός νίκησε και τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και συνεχίζει με 4/4 μετά την Πρωτοχρονιά, ο Ποντένσε ενδέχεται να αγωνιστεί, εκτός ο τιμωρημένος Σεμέδο, εκτός αποστολής ο Μεριά άρα τον Μπα θα πλαισιώσει ένας εκ των Αβραάμ ή Σισέ.

Η ΑΕΚ δεν έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό στα τελευταία τρία τελευταία, μετά το 2-1 στο Καραϊσκάκης τον Φεβρουάριο του 2018. Με την ΑΕΚ γηπεδούχο δεν υπάρχει διπλό από τις 11 Νοεμβρίου 2012 (0-4), τη σεζόν του υποβιβασμού της!

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

Share it