Search

Νίκησε την Γαλλία και πάει ολοταχώς για την πέμπτη θέση η Ελλάδα

Με συνοπτικές διαδικασίες, η Εθνική πόλο Γυναικών επικράτησε άνετα της Γαλλίας 13-3 και θα παλέψει για τις θέσεις 5-6 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, περιμένοντας τον νικητή του ζευγαριού Ιταλία-Σλοβακία, ενώ το ματς θα γίνει το Σάββατο (25/1).

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα (1-0), όμως στη συνέχεια ανέβασε το ρυθμό της, πήρε προβάδισμα στο τέλος το πρώτου οκταλέπτου με 2-1, ενώ στο ημίχρονο αύξησε τη διαφορα στα τρία τέρματα, φτάνοντας στο 4-1.
Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, η Εθνική μας συνέχισε την καλή αμυντική λειτουργία, έχοντας σε πολύ καλή ημέρα την τερματοφύλακα Σταματοπούλου και με επιμέρους σκορ 6-1, προηγήθηκε με 10-2. Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση διατήρησαν τα ηνία του αγώνα και έφτασαν στη νίκη πρόκριση με 13-3. Πρώτες σκόρερ της αναμέτρησης, με τρία γκολ, αναδείχθηκαν η Ελένη Ξενάκη και η Ελευθερία Πλευρίτου. Η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (25/1) τον νικητή του αγώνα Ιταλία – Σλοβακία (πιθανότατα την Ιταλία), για τις θέσεις 5-6.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 0-2, 1-6, 1-3

Γαλλία (Μπρουζό): Γκάαλ, Μιγιό, Μπασελιέ, Μπουλούκμπατσι, Γκιγέ 1, Μαχιέ,Νταλέν, Ραντοσάβλιεβιτς, Ντεσάμπ, Βερνού 2, Κλερκ, Νταλέ, Ντερεντί.

Ελλάδα (Μορφέσης): Διαμαντοπούλου Χ., Τσουκαλά 2, Διαμαντοπούλου Β.1, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μ. 1, Αβραμίδου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Μπενέκου, Κότσια, Νίνου 1, Πλευρίτου Ε. 3, Ξενάκη 3, Σταματοπούλου.

Share it