Search

Ήττα στα προημιτελικά και για την Εθνική ανδρών! Με Σερβία για τις θέσεις 5-8!

Δεν τα κατάφερε απέναντι στην Κροατία η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, αφού γνώρισε την ήττα με 14-11 και έτσι θα αγωνιστεί την Παρασκευή με την Σερβία για τις θέσεις 5-8 του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Όσο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο αυτή πλέον, όπως και στις γυναίκες, μπορεί να έρθει μόνο μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η Εθνική ομάδα πλήρωσε το νωθρό της ξεκίνημα στην άμυνα. Ο Καπότης άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα, αλλά ακολούθησαν τρία γκολ από τους Κροάτες με τους Βρλιτς, Γιόκοβιτς και Μπούσλιε. Ο Βλαχόπουλος μείωσε σε 3-2, αλλά και πάλι οι Κροάτες έτρεξαν επί μέρους 3-1 για να κλείσουν το πρώτο οκτάλεπτο προηγούμενοι με 6-3.

Μάλιστα, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ανέβασαν τη διαφορά στα πέντε τέρματα (8-3). Δερβίσης και Σκουμπάκης μείωσαν σε 8-5, όμως το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Κροάτες στο +4 (10-6). Οι παίκτες του Ίβιτσα Τούτσακ είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού με τους Γκαρθία και Γιόκοβιτς να πετυχαίνουν κρίσιμα τέρματα κάθε φορά που η Εθνική προσπαθούσε να ξαναμπεί στο ματς.

Οι Κροάτες έφτασαν στη νίκη με 14-11 και θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία στον ημιτελικό.

Κροατία – Ελλάδα 14-11

Τα οκτάλεπτα: 6-3, 4-3, 3-3, 1-2

Κροατία: Μπίγιατς, Μάτσαν, Φάτοβιτς, Λόντσαρ, Γιόκοβιτς 4, Μπούκιτς, Βουκίτσεβιτς 2, Μπούσλιε 1, Μίλος 1, Βρλιτς 3, Γκαρθία 3, Μάρτσελιτς

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 2, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 3, Γαλανίδης

Πηγή: sport24.gr

Share it