Search

Οι πρώτες αντιδράσεις και οι αποφάσεις που πάρθηκαν στην συνάντηση των “Big 4” με FIFA και UEFA!

Μετά από περίπου 3,5 ώρες, οι ιδιοκτήτες των “Big-4” ολοκλήρωσαν την συνάντηση που είχαν στο «Μ. Βρετανία» μαζί με εκπροσώπους της FIFA, της UEFA, της ΕΠΟ της Super League και του Υφυπουργού Αθλητισμού.

Σημειώνεται πως η σύσκεψη άρχισε λίγο μετά τις 15:00 στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” και είχε διάρκεια περίπου 3,5 ωρών. Κανείς από τους Βαγγέλη Μαρινάκη, Ιβάν Σαββίδη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Αλαφούζο δεν έκανε δηλώσεις. Από εκεί πέρα, σε ό,τι έχει να κάνει με την επόμενη μέρα, όπως προανήγγειλε ο Λευτέρης Αυγενάκης, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στη ΓΓΑ η πρώτη συνεδρίαση της Steering committee προκειμένου να επικυρωθούν όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη της Big-4. Παράλληλα αναμένεται να δούμε αν θα συνεχιστούν οι επαφές, όπως τόνισε και ο Χέρμπερτ Χούμπελ.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσαν εκτός από τους ισχυρούς άνδρες ΠΑΟΚ (Ιβάν Σαββίδης) Ολυμπιακού (Βαγγέλης Μαρινάκης), ΑΕΚ (Δημήτρης Μελισσανίδης) και Παναθηναϊκού (Γιάννης Αλαφούζος), και οι Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών – μελών UEFA), Μάριος Γεωργίου (διεύθυνση ομοσπονδιών – μελών UEFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης), Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA), Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA), Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός Αθλητισμού), Βαγγέλης Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΟ) και Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος Super League).

Καλύτερα από ό,τι ανέμεναν οι διεθνείς συνομοσπονδίες πήγε η σύσκεψη της Big-4, όπως αποκάλυψε ο επιτετραμένος σύμβουλος των FIFA, UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Χέρμπερτ Χούμπελ μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης. Η είδηση που προέκυψε ήταν ότι οι εκλογές θα γίνουν νωρίτερα από τον Οκτώβριο και κατά πάσα πιθανότητα τον προσεχή Ιούνιο (ή τον Ιούλιο). Επιπλέον προανήγγειλε ότι στα κρίσιμα ματς θα σφυρίζουν στο εξής (και τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν) περισσότεροι ξένοι διαιτητές. “Ήταν μια καλή αρχή” είπε από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης

“Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό για την οργάνωση και τη βοήθεια. Για να είμαι ξεκάθαρος, ήταν καλύτερο απ’ ό,τι περιμέναμε. Ήταν μια καλή συζήτηση. Ξέρετε, εγώ είμαι Αυστριακός και δεν έχω συνηθίσει τη νοοτροπία σας. Αν κάποιοι άνθρωποι στη χώρα μου μιλούσαν με αυτό τον τρόπο θα ήταν προσβεβλημένοι για χρόνια. Πιθανότατα για δεκαετίες. Εδώ είναι διαφορετικά. Το θετικό είναι ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Δεν ήταν η τελευταία συνάντηση. Συμφωνήσαμε ότι θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις σε συνεργασία με τον Υφυπουργό και θα κάνουμε το καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέλω να σας ενημερώσω ότι υπήρξε κοινή συμφωνία ότι πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα και ότι η FIFA και η UEFA δεν μπορούν να μείνουν για πάντα στην Ελλάδα. Συμφωνήθηκε ότι οι εκλογές της Ομοσπονδίας θα γίνουν νωρίτερα, πιθανότατα τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Το άλλο που συζητήθηκε και θα γίνουν σχετικές ενέργειες από τη FIFA και την UEFA είναι ότι θα υπάρξουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές για τα κρίσιμα ματς και τα πλέι οφ“, σχολίασε ο Χούμπελ.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε: “Για 20 και πλέον χρόνια συζητιόταν το θέμα της ανανέωσης των αθλητικών ομοσπονδιών κάτι που έγινε πράξη από τη σημερινή κυβέρνηση. Για πέντε και πλέον χρόνια γινόταν συζήτηση για ένα διάλογο, σύμπραξη σε ένα τραπέζι, των παραγόντων των εκπροσώπων των κορυφαίων ομάδων της χώρας κάτι το οποίο έγινε. Δεν έγινε όμως μόνο του. Έγινε με τη συνεργασία των κορυφαίων στελεχών της FIFA και της UEFA και τους ευχαριστώ για αυτό. Οι Έλληνες φίλαθλοι, όποια ομάδα και αν υποστηρίζουν, θέλουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο.

Ένα ποδόσφαιρο με θέαμα, πιο ποιοτικό. Θέλουν γήπεδα γεμάτα και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε με συνέπεια και κυρίως με στόχο. Είμαι βέβαιος πως η σημερινή συνάντηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα. Έβαλε όμως μια σειρά και αύριο με την επικύρωση στην Steering committee που είναι προγραμματισμένη στη ΓΓΑ, εφόσον φυσικά προηγηθεί η αναλυτική ενημέρωση όλων των μελών που συμμετέχουν και των εκπροσώπων όλων των ΠΑΕ που έχουν προσκληθεί, είμαι βέβαιος πως θα επικυρώσουν τα όσα ειπώθηκαν σήμερα και θα πάμε παραπέρα. Η δουλειά δεν σταματά. Εγώ θέλω να σας πω μονάχα πως έγινε μια καλή αρχή η δουλειά θα συνεχιστεί”.

Share it