Search

Μονά ή Παρολί;

Κάθε παίχτης του στοιχήματος αναμφίβολα έχει αναρωτηθεί αν αξίζει περισσότερο να ποντάρει σε ένα παρολί 2 ή περισσότερων αγώνων ή αν είναι καλύτερο για την τσέπη και τις πιθανότητες του να ποντάρει μόνο σε μονά παιχνίδια. Παρακάτω θα αναλυθούν συνοπτικά τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής, ώστε να κάθε παίχτης να κάνει αυτό που πιστεύει πως ταιριάζει περισσότερο στον δικό του τρόπο παιχνιδιού.

Είναι τα μονά καλύτερα από τα παρολί;

Αν θα έπρεπε με ένα ναι ή με ένα όχι να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση, τότε η απάντηση μου θα ήταν ναι. Ναι τα μονά είναι καλύτερα από τα παρολί, όμως χωρίς να μπω σε πολλές αναλύσεις πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων θα προσπαθήσω να το εξηγήσω με πρακτικά παραδείγματα. Ας υποθέσουμε ότι ποντάρεις 10€ σε ένα παρολί που αποτελείται από 2 επιλογές. Τον άσο στον Λυόν – Μετς στο 1.50 και τον άσο στο Άρσεναλ – Εβερτον και πάλι στο 1.50. Αν υποθέσουμε ότι και οι 2 επιλογές επαληθευτούν τότε θα έχουμε καθαρό κέρδος 12.5€ (10×1.5×1.5)=22.5€. Τι γίνεται όμως αν ποντάρουμε σε ξεχωριστά στοιχήματα τις 2 επιλογές Τότε θα έχω ποντάρει 10×1.5=15€ στο πρώτο ματς, ενώ στο δεύτερο αφού έχω πετύχει στο πρώτο ποντάρω 15×1.5=22.5€. Ακριβώς δηλαδή τα ίδια κέρδη είτε ποντάρω παρολί είτε μονά. Γιατί τα μονά να είναι λοιπόν καλύτερα;

Αρχικά, κάθε παίχτης γνωρίζει πως οι επιλογές σε ένα παρολί θα πρέπει να παιχτούν σε μια μόνο στοιχηματική πλατφόρμα. Αυτό περιορίζει πολύ τις επιλογές σου, καθώς δεν έχουν όλες οι πλατφόρμες τις ίδιες αποδόσεις για τα παιχνίδια. Μπορεί για παράδειγμα να βρεις τον άσο της Άρσεναλ σε μια άλλη εταιρία στο 1.55. Αυτόματα αν έχεις παίξεις μονά και κερδίσεις τότε θα πάρεις περισσότερα από το να ποντάρεις τα ίδια παιχνίδια σε μια στοιχηματική.

Άλλος λόγος είναι η γκανιότα που πολλοί παίχτες την χρησιμοποιούν σαν ορολογία αλλά ελάχιστοι πραγματικά γνωρίζουν τη σημασία της και πως τους επηρεάζει.

Τι είναι η γκανιότα;

Αν θα έπρεπε να ορίσουμε την γκανιότα θα λέγαμε ότι γκανιότα είναι το σίγουρο κέρδος της στοιχηματικής εταιρίας στην αγορά ενός παιχνιδιού (π.χ 1Χ2), ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα του. Και για να γίνει αυτό κατανοητό από τον καθένα ας υποθέσουμε ότι έχουμε 2 ισοδύναμες ομάδες σε έναν αγώνα μπάσκετ. Αφού η νίκη είναι ουσιαστικά 50-50 τότε οι αποδόσεις της στοιχηματικής θα έπρεπε να είναι 2.00 για κάθε ομάδα. Όμως αυτό το σενάριο δεν θα το δεις σε καμία στοιχηματική εταιρία. Ο λόγος; Γιατί, η στοιχηματική θα πρέπει να εξασφαλίσει σίγουρο κέρδος ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Έτσι λοιπόν, οι αποδόσεις δεν θα είναι 2.00 για κάθε ομάδα όπως θα έπρεπε κανονικά, αλλά 1.90. Αν ποντάρεις από 100€ σε κάθε ομάδα θα έχεις ποντάρει σύνολο 200€ και θα κερδίσεις 190€. Αυτά τα 10€ είναι η γκανιότα ήτοι το κέρδος της στοιχηματικής ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα.

Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό πως όσο περισσότερα παιχνίδια παίζεις τόσο αυξάνεται και η γκανιότα δηλαδή το κέρδος της στοιχηματικής. Φυσικά όσο αυξάνεται η γκανιότα μειώνεται το κέρδος σου όπως και όσο περισσότερες επιλογές βάζεις σε ένα παρολί τόσο μειώνονται και οι πιθανότητες να κερδίσεις.

Τι κάνω τελικά;

Το τι θα κάνει ο κάθε παίχτης εξαρτάται αποκλειστικά από τον τρόπο παιχνιδιού που εξυπηρετεί τον ίδιο και φυσικά την τσέπη του. Υπάρχουν παίχτες που ποντάρουν σεντόνια παρολί με 1€ και προσδοκούν να κερδίσουν χιλιάδες ευρώ. Υπάρχουν και άλλοι που ποντάρουν δυνατά ένα μονό παιχνίδια απλά για να «τοκίσουν» τα χρήματά τους. Ο καθένας παίζει όπως αυτός βολεύεται, ωστόσο όπως προκύπτει από όσα αναφέρθηκαν παραπάνω αλλά και από τη δική μου προσωπική εμπειρία, το σωστότερο παιχνίδι είναι το παιχνίδι με μονά. Παρολί το πολύ με 2 αγώνες και όχι παραπάνω.

Βρες στο Stoiximatikesetaireies.gr την πιο δυνατή vistabet αξιολογηση!

 

Share it