Search

Pre Game: Για την πρώτη φετινή νίκη κόντρα στην Ελπίδα ο Εθνικός (9η αγωνιστική, 18/1, 19.00)

Το ντέρμπι της επιβίωσης που θα κρίνει πολλά για το μαραθώνιο της παραμονής στην κατηγορία μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και της Ελπίδας Αμπελοκήπων ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του Α΄γύρου στο πρωτάθλημα της Volley League 2019-20 (18/1, 19.00, Διαιτητές: Βασιλειάδης, Ιωαννίδης).

Είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην κατηγορία και θα κρίνει πολλά για τον κοινό στόχο της παραμονής. Και οι δύο μονομάχοι δεν έχουν νίκη στο πρωτάθλημα και προσδοκούν να πετύχουν την πρώτη τους στο φινάλε του Α΄γύρου.

Ο προπονητής του Εθνικού Γιώργος Ανδραβίζος δήλωσε: «Θα το πολεμήσουν μέχρις εσχάτων. Είναι ένα παιχνίδι που μπορούμε να το κυνηγήσουμε για να πάρουμε την πρώτη μας νίκη. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Περιμένουμε υποστήριξη από τον κόσμο γιατί όλοι καταλαβαίνουν πως το ματς είναι πολύ κρίσιμο και δύσκολο».

H Ελπίδα Αμπελοκήπων ταξίδεψε στην Αλεξανδρούπολη ενισχυμένη με τον Πολωνό πασαδόρο Λούκας Μακόφσκι.

Ο κεντρικός των «πρασίνων» Βασίλης Μανωλάκης που τη σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε για λίγο στον Εθνικό είπε:

«Ο αγώνας με τον Εθνικό είναι μία σημαντική ευκαιρία για μας, ώστε να κλείσουμε τον α’ γύρο μ’ ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα και παράλληλα να ανοίξουμε το 2020 με την πρώτη μας νίκη, την οποία ψάχνουμε εδώ και καιρό. Δεν θα υποτιμήσουμε τον αντίπαλό μας, με τον οποίο βρισκόμαστε σε παρόμοια θέση στη βαθμολογία. Δουλέψαμε με πολλή διάθεση στις προπονήσεις τις τελευταίες εβδομάδες, είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Μπροστά μας έχουμε μία σειρά αγώνων που είναι στα μέτρα μας και μπορούμε να τα “χτυπήσουμε”, προκειμένου να κερδίσουμε βαθμούς και νίκες και παράλληλα να πάρουμε ώθηση για την συνέχεια, ανεβαίνοντας ψυχολογικά και αγωνιστικά. Το ένα θετικό αποτέλεσμα θα φέρει και τα επόμενα, γι’ αυτό θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φύγουμε νικητές από την Αλεξανδρούπολη και να αντιμετωπίσουμε με ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις τις επόμενες αναμετρήσεις, με τον Άρη για το Κύπελλο Ελλάδας και με τον Παμβοχαϊκό για το πρωτάθλημα».

Ο 25χρονος παίκτης της Ελπίδας αναφέρθηκε και στο περσινό, σύντομο πέρασμά του από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, με τον οποίο έκανε προετοιμασία στο ξεκίνημα της σεζόν 2018-2019, χωρίς όμως να αγωνιστεί με την ακριτική ομάδα στο πρωτάθλημα της Volley League.

«Είχα κάνει προετοιμασία με τον Εθνικό τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2018, στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν, αλλά μέσα σ’ έναν χρόνο έχουν αλλάξει πολλά πρόσωπα στην ομάδα. Έχουν μείνει πολύ λίγα παιδιά από την περσινή ομάδα του Εθνικού».

Share it