Search

Τα πιο συχνά αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο

Το πρώτο πράγμα που ένας παίχτης σκέφτεται όταν αποφασίζει να ποντάρει σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου είναι ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα αυτού ή μάλλον το πιθανό τελικό αποτέλεσμα. Κάτι λογικό καθώς αν αναλογιστείς τα περισσότερα στοιχήματα έχουν να κάνουν με το τελικό σκορ του αγώνα ή επηρεάζονται από αυτό. Το να γνωρίζεις λοιπόν στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις ομάδες και τα σκορ που φέρνουν εντός/εκτός, αλλά και γενικότερα τα σκορ που έρχονται συχνότερα στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι άκρως βοηθητικό για να αποφασίσεις το τι τελικά θα ποντάρεις.

Ποιο είναι το πιο συχνό αποτέλεσμα στο ποδόσφαιρο;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι η ισοπαλία…και μάλιστα η ισοπαλία 1-1 είναι σύμφωνα με τα στατιστικά το πιο συχνό αποτέλεσμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Από την άλλη το 0-0 είναι το πιο συχνό αποτέλεσμα στο ημίχρονο. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, κυρίως τελευταία είναι ότι η απόσταση μεταξύ των ομάδων όλο και μικραίνει, καθώς πλέον οι περισσότερες ομάδες λειτουργούν άκρως επαγγελματικά και έχουν καλές εγκαταστάσεις και ένα σύνολο επιστημόνων πάνω από τους παίχτες. Όσον αφορά την ισοπαλία χωρίς τέρματα στο ημίχρονο, είναι το συχνότερο αποτέλεσμα διότι οι ομάδες μπαίνουν νευρικές στην αρχή, φοβούνται το λάθος που θα τις αφήσει πίσω στο σκορ γνωρίζοντας ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι ανατροπές δεν είναι..και τόσο εύκολο πράγμα.

 Τα λίγα γκολ..

Το δεύτερο πιο σύνηθες σκορ σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα είναι το 1-0. Βέβαια μπορεί να μιλάμε για ένα σκορ που δίνει νίκη στη μια ομάδα, ωστόσο και πάλι τα λίγα τέρματα είναι παρόντα. Και εδώ δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με όσα αναφέραμε παραπάνω σχετικά με τη μείωση των αποστάσεων μεταξύ των ομάδων αλλά και για το ότι στα κορυφαία πρωταθλήματα μπαίνουν λιγότερα τέρματα από ότι στα όχι και τόσο προβεβλημένα. Από την άλλη μεγάλα σκορ παρατηρούμε συνήθως όταν αναμετρώνται οι καλύτερες με τις χειρότερες ομάδες μια κατηγορίας, σε μικρότερες κατηγορίες και σε εθνικά πρωταθλήματα που βρίσκονται χαμηλά στην διεθνή κατάταξη. Οι ειδικοί του ποδοσφαίρου εξηγούν ότι αυτό συμβαίνει γιατί πλέον όλοι οι προπονητές στις μεγάλες κατηγορίες και στα top πρωταθλήματα δίνουν πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα στην τακτική παρά στο θέαμα, ενώ και το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει καθώς οι παίχτες σήμερα πρέπει να είναι περισσότερο αθλητικοί και προσηλωμένοι στο τακτικό πλάνο του προπονητή, παρά φαντεζί και δημιουργικοί.

Τις περασμένες δεκαετίες αναμφίβολα το ποδόσφαιρο ήταν πολύ περισσότερο θεαματικό, οι χαρισματικοί παίχτες κάναν τη διαφορά και τα γκολ έμπαιναν πολύ πιο εύκολα. Με το πέρασμα του χρόνο, αναπτύχθηκαν τακτικές, οι ποδοσφαιριστές έγιναν περισσότερο αθλητές και τα γκολ, η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου μειώθηκαν. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η αλλαγή και η σκλήρυνση των κανόνων όπως για παράδειγμα στο οφσάιντ που πλέον και με το var ακυρώνονται γκολ για μερικά εκατοστά.

Μάθε όλα τα μυστικά της Novibet στο Bookmakers.gr!

Κλείνοντας ακολουθούν 2 πίνακες με τα σκορ στο τέλος του αγώνα και στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα και την συχνότητά τους από το 2003-2012.

Share it