Search

Δεσμεύει την περιοχή μεταξύ Θάσου-Σαμοθράκης-Λήμνου η Τουρκία με NAVTEX !

Στην έκδοση τριών NAVTEX, με τις οποίες δεσμεύει περιοχές σε ολόκληρο το Αιγαίο, προχώρησε η Τουρκία, λίγες μόνο ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα προσπαθεί να βάλει εμπόδια σε προγραμματισμένη ελληνική άσκηση, μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου.

Συγκεκριμένα και σε ότι αφορά τις NAVTEX, η Άγκυρα δεσμεύει με την πρώτη από αυτές, την περιοχή μεταξύ Θάσου, Σαμοθράκης και Λήμνου για πολλαπλά χρονικά διαστήματα μέσα στο 2020, για ασκήσεις με πυρά.

Στη δεύτερη δεσμεύει την περιοχή μεταξύ Ικαρίας, Φούρνων, Πάτμου, Αμοργού και Μαύρας για τα ίδια χρονικά διαστήματα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Και στην τρίτη την περιοχή μεταξύ Σκύρου, Άη Στράτη και Λέσβου για τις ίδιες περιόδους.

Παράλληλα, αμφισβητώντας για μια ακόμα φορά την ελληνική δικαιοδοσία στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου, ενώ η Ελλάδα δέσμευσε την περιοχή για άσκηση στις 9 Ιανουαρίου, η Άγκυρα εξέδωσε δική της οδηγία προς ναυτιλομένους, τονίζοντας πως επειδή η NAVTEX  της Αθήνας εκδόθηκε από σταθμό που δεν είναι αρμόδιος, προχώρησε σε επανέκδοση της οδηγίας από τον δικό της σταθμό για την ασφάλεια των ναυτιλομένων.

Share it