Search

Photos: Τρομερός Ορφέας κέρδισε δίκαια με ανατροπή τον Νέστο και παρέμεινε ολοζώντανος στο κυνήγι της παραμονής!

Ολοκληρώνοντας μια τεράστια και δίκαιη ανατροπή, ο Ορφέας Ξάνθης επικράτησε με 2-1 του Νέστου Χρυσούπολης στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήγαν προηγούμενοι στην ανάπαυλα, εκμεταλλευόμενοι την μοναδική ευκαιρία που κατάφεραν να δημιουργήσουν. Στο δεύτερο μέρος ο Ορφέας μπήκε με το πόδι κολλημένο στο γκάζι και έφτασε γρήγορα στην ισοφάριση. Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε, όπως επίσης η πίεση και η ένταση σε αμφότερες τις δύο πλευρές, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι. Τελικά ήταν ο Ορφέας αυτός που κατάφερε να κερδίσει την παρτίδα, με γκολ λίγα δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση των 90′, κερδίζοντας δικαιότατα, τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού καταγράφηκε στο 14′ με το σουτ του Μαυρόπουλου που πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Δεμένικου. Στο 17′ το πλασέ του Κουκουρίγκου δεν κατέστη ιδιαίτερα απειλητικό, στο 24′ το φαλτσαριστό σουτ του Τανζού δεν βρήκε στόχο και στο 29′ το σουτ του ίδιου παίκτη, μέσα από την περιοχή, μετά από φάση διαρκείας, δεν ήταν το ιδανικό. Στο 38′ το σουτ του Μαυρόπουλου από το ημικύκλιο της περιοχής μπλόκαρε ο Δεμένικος, ενώ στο 41′ στη μοναδική αξιόλογη στιγμή τους στο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, όταν από σουτ του Ανδρεάδη η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά κατέληξε στον Εβρίτη φορ Γιώργο Λίτσκα που σε κενή εστία έκανε το 0-1.

Στο 47′ το σουτ του Λίτσκα έξω από την περιοχή κατέληξε άουτ και ένα λεπτό αργότερα ο Ορφέας έφτασε στην ισοφάριση. Ο Καραγκιόζης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Μελισσόπουλος που στο τέλος της ανάπαυλας πραγματοποίησε την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε με κεφαλιά το 1-1. Στο 54′ το σουτ του Τανζού κατέληξε άουτ, ενώ στο 67′ η τύχη γύρισε την πλάτη στον Τζαμπάζ Χακή που είδε την κεφαλιά του να σταματά στο αριστερό δοκάρι.

Στο 74′ ο Ρούφος με τη βοήθεια και της οριζόντιας δοκού κατάφερε να απομακρύνει την εκτέλεση φάουλ του Λίτσκα και αμέσως μετά στην προσπάθειά του να απαντήσει, ο Ζιγκολάρι δεν έκανε καλό πλάσε μέσα από την περιοχή. Στο 77′ σε νέα μεγάλη στιγμή για τους γηπεδούχους, ο Μπλιος απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την προβολή του Μελισσόπουλου μετά το κόρνερ του Τορομανίδη, στο 86′ το σουτ του Ζιγκολάρι από πλάγια θέση κατέληξε άουτ, όμως στο 90′, εν μέσω αντεπίθεσης, ο ίδιος παίκτης των γηπεδούχων μετά από γύρισμα του Τσέκου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Στρατούδης της ΕΠΣ Έβρου που είχε για βοηθούς τους Καρακασίδη και Δανδανίδη της ΕΠΣ Θράκης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ορφέας Ξάνθης (Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας (46′ Μελισσόπουλος), Χασάνογλου Φεϊζή, Τορομανίδης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης, Σουκρήογλου Σουκρή, Κουκουρίγκος (46′ Τσέκος), Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού (90′ Ξαντινίδης), Ζιγκολάρι (90′ Βρίγκος).

Νέστος Χρυσούπολης (Κετσιεμενίδης)Δεμένικος, Μπλιός, Ποδάρας, Φραγκούλης, Δόντσος, Παπαδόπουλος (58′ Γρηγοριάδης), Ανδρεάδης (65′ Κοβάτσης), Λίτσκας, Μπαϊκαρά, Λαζαρίδης, Γεωργιάδης (78′ Αδαμάκης).

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

http://

Share it