Search

Μεγάλο διπλό στον Βόλο και άνοδος στην 4η θέση για την Ξάνθη! Με γκολάρες και αφιέρωση στον 12ο παίκτη η νίκη του ΑΟΞ!!!

Έχοντας την τρομερή υποστήριξη περίπου 60-70 φίλων της που δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν ο ΑΟΞ πήρε μεγάλο διπλό στον Βόλο επί του τοπικού ΝΠΣ με 3-1 και σκαρφάλωσε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς.

Η ομάδα της Ξάνθης προηγήθηκε με απίστευτη γκολάρα του αρχηγού της Μάκη Μπαξεβανίδη στο 41′, και παρά την ισοφάριση των γηπεδούχων στο 56′ με εντυπωσιακό τέρμα του πρώην φορ του ΑΟΞ Έρικ Γέντρισεκ οι Θρακιώτες έδειξαν αποφασιστικότητα στο παιχνίδι τους και χάρις το σουτ του Εντουάρντο στο 73′ πήραν εκ νέου προβάδισμα στο σκορ, με το τελικό 1-3 να διαμορφώνεται στο 80′ με αυτογκόλ του Φεράρι μετά απο καρφωτή κεφαλιά του Λισγάρα που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και χτύπησε στον αμυντικό του Βόλου πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Για να φτάσει στην μεγάλη νίκη η Ξάνθη χρειάστηκε την μεγάλη επέμβαση του Άμπαντ σε χτύπημα πέναλτι του Μουνίθ στο φινάλε του πρώτου μέρους, ενώ να σημειώσουμε πως απο το 67′ οι γηπεδούχοι έπαιξαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Οικονόμου με δεύτερη κίτρινη. Με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης οι παίκτες του ΑΟΞ κατευθύνθηκαν στους Xanthifans που έδωσαν βροντερό παρών στο Πανθεσσαλικό και ήταν κυριολεκτικά ο 12ος παίκτης της ομάδας

Στις καλύτερες φάσεις του αγώνα, στο 8′ το πλασέ του Στάρτζεον λίγο έξω από την περιοχή πέρασε άουτ. Στο 29′ ο Μάντζης μέσα από την περιοχή έκανε το δυνατό κι άστοχο σουτ. Στο 41′ μετά από ωραία επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, η μπάλα έφτασε στον Μπαξεβανίδη μετά την προσπάθεια για σέντρα και με αριστερό μονοκόμματο σουτ στην αριστερή γωνία του Γκαραβέλη έκανε το 0-1. Στην τελευταία φάση του α’ μέρους, μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καρασαλίδη, ο διαιτητής πήγε στο VAR και καταλόγισε το πέναλτι. Στο 45′ + 7′ και την εκτέλεσή του από τον Μουνίθ απέκρουσε με εξαιρετική επέμβαση ο Άμπαντ στην δεξιά του γωνία. Στο 56′ ο Γέντρισεκ με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-1. Στο 67′ ο Κάστρο κέρδισε το φάουλ και την 2η κίτρινη του Οικονόμου αλλά στην εκτέλεσή του ο Εντουάρντο δεν βρήκε στόχο. Στο 73′ ο Εντουάρντο έκανε το σουτ άλλαξε πορεία και από την κόντρα σε αμυντικό για να καταλήξει στα δίχτυα του Γκαραβέλη και να γίνει το 1-2. Στο 79′ ο Εντουάρντο πήρε την πάσα από τον Στάρτζεον αλλά από θέση βολής νικήθηκε στο τετ α τετ από τον τερματοφύλακα. Στο 81′ ο Εντουάρντο εκτέλεσε κόρνερ, ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο και στο σώμα του Φερράρι που ήταν στο α’ δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 1-3.

Διαιτητής του αγώνα του Σαββάτου ήταν ο Γιώργος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας) με α’ βοηθό τον Αθανάσιο Κολοσιώνη και β’ βοηθό τον Κωνσταντίνο Καλαμπόκη (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας), ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Σπυρίδων Κολυτάς (ΕΠΣ Κέρκυρας), διαιτητής VAR ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης (ΕΠΣ Δράμας) και διαιτητής AVAR ο Βασίλειος Νικολακάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου).

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (Αλμπέρτο Γκαγιέγκο): Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Φερράρι, Οικονόμου, Τσίκα, Τσοκάνης, Μαξ, Μουνίθ, Μάντζης (53′ Λύρατζης), Γκοαροτσένα (46′ Τόρες), Γέντρισεκ (71′ Δημόπουλος).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Κοβάσεβιτς, Τερκί, Ντε Αμορίμ (61′ Σόσα), Εντουάρντο (82′ Τζουρίτσκοβιτς), Στάρτζεον, Φοσέ (46′ Κάστρο).

Share it