Search

Ο λόγος αναβολής της υπόθεσης και το άρθρο που…παρέλειψε να ενημερώσει η ΕΕΑ την Ξάνθη!

Το μέλος της ΕΕΑ, Ηλίας Αρκούδης μίλησε μετά την αναβολή στην υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού κατά ΠΑΟΚ-Ξάνθης, για τον λόγο που έγινε δεκτό το αίτημα της Θρακιώτικης ομάδας.

Η αναβολή προέκυψε έπειτα από αίτημα της Ξάνθης γιατί όπως υποστήριξε, και επιβεβαιώνεται από την ενημέρωση της ΕΕΑ στις 19/12,  στο κατηγορητήριο που της είχε σταλεί, δεν υπήρχε η παράγραφος 9, του άρθρου 69 του νόμου 27265/99 περί πολυιδιοκτησίας

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αναβλήθηκε η υπόθεση για την Πέμπτη 16/1, 10 το πρωί, για έναν τυπικό λόγο. Ότι η Ξάνθη πιστεύει πως δεν φαίνεται σαφώς ότι κλήθηκε για την παράγραφο 9, του άρθρου 69, παρότι κατά τη γνώμη μας προκύπτει. Όμως για να μη δημιουργηθεί οποιοδήποτε θέμα αμφισβήτησης ή τυπικότητας στο μέλλον, γι’ αυτό αναβάλλαμε και θα γίνει καινούργια κλήτευση για την Πέμπτη 16/1, για να υπάρχει καμία αμφισβήτηση τυπικότητας.

Αυτό μόνο για λόγους τυπικότητας, παρότι εμείς πιστεύουμε ότι είναι καλυμμένο το θέμα, αλλά για να μη δημιουργηθεί οποιοδήποτε θέμα και αμφισβητηθεί η απόφαση. Η Ξάνθη λέει ότι ενώ έχει κληθεί για τα άλλα άρθρα, για το πιστοποιητικό πώς δόθηκε, για τη μεταβίαση μετοχών, δεν φαίνεται σαφώς ότι κλήθηκε και για την πολυιδιοκτησία».

Σε ερώτηση για το αν από την κλήση που έφτασε στην Ξάνθη προκύπτει ότι αφορά την εν λόγω υπόθεση: «Προκύπτει, γιατί όταν καλούμε τον ΠΑΟΚ, για ποιον τον καλούμε για πολυιδιοκτησία; Για την Ξάνθη τον καλούμε. Η Ξάνθη λέει ότι θέλω να μου λες ξεκάθαρα ότι λέει και για μένα. Ε για τυπικούς λόγους το κάναμε για να καλύψουμε κι αυτό».

Η περιβόητη παράγραφος 9

Τι αναφέρει η παράγραφος  9, του άρθρου 69 του νόμου 2725/99 που δεν ήταν στην κλήση της Ξάνθης; Ότι… “Αθλητική Ανώνυμη Εταιρεία, μέτοχος Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας, Μέλη ή διοικητές νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου ή εταιρείας που συμμετέχει στο κεφάλαιο Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας, καθώς και οι σύζυγοι και οι μέχρι δεύτερου βαθμού συγγενείς όλων των παραπάνω φυσικών προσώπων, απαγορεύεται, με ποινή απόλυτης ακυρότητας της δικαιοπραξίας, να αποκτούν αμέσως ή εμμέσως, όπως, ιδίως δια παρένθετων προσώπων, μετοχές ή δικαιώματα διοίκησης ή να αναλαμβάνουν διευθυντικά καθήκοντα άλλης Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας, του ιδίου ή άλλου αθλήματος”.

Η συνέχεια λοιπόν, θα δοθεί στην ΕΕΑ στις 16 Ιανουαρίου.

Share it