Search

Πάμε στοίχημα μπάσκετ ως 3.60 και… 12.00!

Ο Παναθηναϊκός (10-7), μετά το σπουδαίο διπλό (και στην παράταση), επί της ΤΣΣΚΑ παίζει απόψε με την Αρμάνι (9-8) στο Μιλάνο. Στο 13-6 η παράδοση για τους «πράσινους», επιμέρους 6-3 στο Μιλάνο με τρεις συνεχόμενες νίκες και, νωρίτερα, δύο ήττες στο… καλάθι.

Η #αλλάζω_όνομα_σχεδόν_κάθε_χρόνο Μιλάνο είναι 90 ετών και εδώ και μια τριετία έχει το 17 ο διαδοχικό
της… όνομα. Εν Ελλάδι έχει πιο γνωστή ως Τρέισερ σε εκείνες της αλήστου μνήμης μονομαχίες με τον μεγάλο Αρη του Γκάλη και του Γιαννάκη. Ποιος ξεχνά άλλωστε το… «miracolo», δηλαδή θαύμα, της Τρέισερ το 1986; Τότε που ανέτρεψαν το εξωπραγματικό 98-67 της Θεσσαλονίκης με 83-49 σε μια «μαύρη» σελίδα στην ιστορία του Αρη.

Δεν ήταν φαβορί ενάντια στην πρωταθλήτρια του… σπαγγέτι σιρκουί που είχε παίκτες όπως ο Ντ’ Αντόνι, ο Μενεγκίν και Μακάντου και προπονητή τον «μύθο» Νταν Πίτερσον. Ο Γκάλης έβαλε 44 π. στο Αλεξάνδρειο (με 17/22 σουτ!) αλλά στη ρεβάνς ο Πίτερσον έπαιξε την περίφημη 1-3-1 άμυνα ζώνης «αετός» που βραχυκύκλωσε τον Αρη ενώ ο Σούμποτιτς έβγαινε τραυματίας και ο Τζάκσον χρεωνόταν με φάουλ…

Το ζευγάρι του Αρη με τους Μιλανέζους έχει βέβαια ιστορία και σε Final 4, αυτό της Γάνδης του 1988. Τη Μεγάλη Τρίτη, 5 Απριλίου, ο Αρης εχει 5.000 οπαδούς του στην πόλη, η αποστολή του Αρη διαμένει σε ξενοδοχείο ονόματι «Η φωλιά του Ψαρρά» και έμβλημα μια… μαύρη γάτα που έχει κάνει έξαλλο τον προληπτικό Γιάννη Ιωαννίδη, το εκθεσιακό κέντρο «Φλάντερς Εξπο» μετατρέπεται σε γήπεδο 12.000 θέσεων αλλά η Τρέισερ ήταν ανίκητη και ο Μπομπ Μακάντου με 39 π. έγινε … σύνθημα για τους οπαδούς… του ΠΑΟΚ (87-82).

Το δε 1998, ως Στεφανέλ των Νάντο Τζεντίλε, Γιώργου Σιγάλα, Θερλ Μπέιλι και Ουόρεν Κιντ είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων (Eurocup) με 86-61 στη ρεβάνς του 77-58 της Αθήνας, ματς από το οποίο είχε λείψει ο τραυματίας Μπάιρον Σκοτ ενώ και στα δύο ματς ο Ντίνο Ράτζα είχε κάνει ένεση για να αγωνιστεί.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

Share it