Search

Πτώσεις δέντρων και κλαδιών από τους θυελλώδεις ανέμους στην Κομοτηνή!(+pics)

Ξεριζωμένα δέντρα, πεσμένα κλαδιά και παρασυρμένοι κάδοι, είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των θυελλωδών ανέμων που πνέουν και στην Ροδόπη από το βράδυ της Κυριακής, 5 Ιανουαρίου.

Το πρώτο φως της ημέρας σήμερα, Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου, βρήκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις υπηρεσίες των δήμων στους δρόμους για την απομάκρυνση πεσμένων δέντρων και κλαδιών από το οδόστρωμα κεντρικών οδικών αρτηριών του νομού, αλλά και από αυλές σπιτιών.

Χαρακτηριστικά έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής πτώσεις δέντρων στους Ασώματους, στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, στους Στρατώνες, στο κέντρο αλλά και σε λοιπές γειτονιές της Κομοτηνής, ενώ απαιτείται προσοχή και κατά την κίνηση των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Από τους θυελλώδεις ανέμους αρκετοί κάδοι έχουν μετακινηθεί από την αρχική τους θέση, καταστράφηκε η Χριστουγεννιάτικη μπάλα στην Πλατεία Ειρήνης, ενώ έπεσε και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε στηθεί στο Ηρώον της πόλης.

Επιπλέον ζημιά προκλήθηκε στο κτίριο του ΟΤΕ στην κεντρική πλατεία, καθώς έσπασε το πλαστικό μέρος της πινακίδας του σήματος από την οροφή του κτιρίου και έπεσε σε κομμάτια στο έδαφος. Δεν υπήρξε τραυματισμός ή περαιτέρω ζημίες.

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο Θυελλωδών ανέμων σύμφωνα με το οποίο στο Θρακικό Πέλαγος πνέουν αυτή την ώρα βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 – 9 μποφόρ.

Πηγή: Paratiritis-news.gr

Share it